Evenementen

Groningen/Friesland..

Voorjaarswandeling in het bospark van de Fraeylemaborg in Slochteren op zondag 2 maart. Om 14 uur wordt gestart bij de Oranjerie op het voorterrein van het landgoed. De tocht duurt ruim een uur en wordt begeleid door natuurgids Bert Rogaar. Zie ook: www.borgen.nl/fraeylemaborg.nl.

Drenthe/Overijssel

Dubbelslag in het Drents Friese Wold: een minicursus Horen, Zien, Herkennen voor beginnende vogelkenners, verdeeld over twee dagen. Donderdagavond 6 maart (20 uur) is er theorie. Zaterdagmorgen 8 maart is er vanaf 7 uur een vroege excursie door de bossen van Appelscha om het geleerde in praktijk te brengen. Van tevoren opgeven: 0516-46.40.20. Kosten: 10 euro.

Flevoland/Gelderland

Vanaf zaterdag 1 maart is bezoekerscentrum 'De trekvogel' aan de Oostvaardersdijk in Almere weer in de weekeinden open (zaterdag en zondag van 12-17 uur). Daar is een expositie over de door het Flevo-landschap beheerde natuurterreinen. En er kan op verzoek een geheel vernieuwd diaklankbeeld over de Lepelaarsplassen worden vertoond. Zie ook: www.flevolandschap.nl.

Utrecht/Noord-Holland

Zondag 2 maart voor het laatst: de 1 euro-rondleiding van het Nederlands Spoorwegmuseum in Utrecht. Deuren die gewoonlijk gesloten blijven, gaan nu open. Drie kwartier lang wordt de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen in geur en kleur verteld. En dan is er nog 'De Stoomgeest': Jan Stoker vertelt over zijn werk, vroeger op een grote stoomlocomotief. Het museum is op maandag gesloten.

Nog één weekendje voor de jonge bezoeker extra kijk- en leesplezier tijdens de tentoonstelling 'Passie voor Pose. Nederlandse modefotografie tussen 1950 en nu' in het Frisiamuseum in Spanbroek. Er zijn speciale kijktochten voor de kids. Aan het eind van zo'n speurtocht mag je in jouw pose op de foto. Zie ook: www.frisia-museum.nl.

Weer zo'n fraaie winterwandeling langs de mooiste plekjes van de Beemster. Kijker, stevige schoenen en winddichte kleding aanbevolen. Start zondagmiddag 2 maart om 14 uur bij Eetcafé Les Deux Ponts aan de Slimdijk 2 in Oudendijk. Zie ook: www.lesdeuxponts.nl.

Weer boswachterspreekuur in Duincentrum De Zandwaaier van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland aan de Zeeweg in Overveen. Ditmaal op zondag 2 maart (tussen 14.30 en 15.30 uur). Aandacht voor stinzenplanten en paddentrek.

Zuid-Holland/Zeeland

Geprolongeerd tot oktober: de tentoonstelling 'Eureka' in het Museum voor Communicatie, Zeestraat 82 in Den Haag. Kinderen kunnen hier bewijzen dat ze echte uitvinders zijn en hun eigen uitvinders-button maken. Maar er zijn veel meer activiteiten. En voor de ouders zijn er ook nog de tentoonstellingen 'Uitgerookt?' (over roken in de reclame) en 'Noodlijn' (over communicatie rond de watersnoodramp van 1953). Zie ook: www.muscom.nl.

Voor wereldfietsers of wie dat wil worden. Ditmaal in het Nivon-centrum, Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam, de fietsavonturier Ed van Brakel. Het gaat over zijn escapades in India, Nepal en Tibet. Op zondag 2 maart, aanvang 12 uur.

Noord-Brabant/Limburg

Safari Beekse Bergen staat van zondag 2 tot en met zondag 9 maart in het teken van records in het dierenrijk. Dat wordt allemaal duidelijk gemaakt in 'Hoogvliegers en Krachtpatsers'. In de Safaribussen geven gidsen extra aandacht aan de prestaties van dieren. Zie ook: www.beeksebergen.nl. Maandag is het park gesloten wegens de crematie van een oppasser die overleed na door een olifant te zijn getrapt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden