Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

Ook deze zomer gaat de toren van de Grote- of Lebuïnuskerk in Deventer weer open voor het publiek. Je kunt via een 219 treden tellende wenteltrap naar 46 meter hoogte en hebt dan een prachtig uitzicht over stad en omgeving. Van maandag tot en met zaterdag van 13 tot 17 uur. Op zaterdag 13 september gaat de toren weer dicht, tot het volgende zomerseizoen.

Flevoland/Gelderland

Op zaterdag 5 en zondag 6 juli Onderwatertuindagen op de Warande in Laag Keppel. Er wordt uitleg gegeven omtrent de zwemvijver in de bostuin en er zijn korte lezingen in de bibliotheek. En niet te vergeten: er worden stinzenplanten en bijzondere bos- en schaduwplanten verkocht. Wie de onderwatertuin van heel dichtbij wil bekijken, is ook in zwempak (en met snorkel) welkom. Zie ook: www.dewarande.nl

Mooi te combineren met wat hierboven staat: op zondag 6 juli is er een open dag in de Heem- en Siertuin de Aldenhaeve, Zelhem. Er is een fietstocht uitgezet van tien kilometer tussen de Warande en de Aldenheve. Routekaartjes zijn bij beide tuinen verkrijgbaar.

Utrecht/Noord-Holland

Open Huis, zoals elk jaar, op zondag 29 juni in de tram(museum)depots Garage Oost en Remise Tollensstraat in Amsterdam. Wie oude stadsbussen wil zien of de vertrouwde blauwe tram van vroeger, moet daar naartoe. Voor de laatste keer, want de Amsterdamse gemeenteraad zoekt naar een alternatieve stalling van de oude vervoermiddelen. Tussen de beide depots rijden deze zondag, zoals het hoort, historische trams en bussen (van 10 tot 16 uur). Zie ook: www.museumtram-amsterdam.nl en www.museumbus-amsterdam.nl.

Zuid-Holland/Zeeland

De jaarlijkse Kikkerdag op Attractiepark Duinrell in Wassenaar is ditmaal op zondag 29 juni. Rick de Kikker is, zoals altijd, gastheer met een speciale show. Het park is open van 10 tot 17 uur en wie er daarna nog niet genoeg van heeft, kan nog tot 22 uur terecht in het Tikibad.

Noord-Brabant/Limburg

Elke zondag van 6 juli tot en met 7 september rondleidingen in Nationaal Monument Kamp Vught door een normaal niet voor publiek toegankelijk deel van het voormalige SS-concentratiekamp. Voor het eerst kan nu ook het Geniemuseum worden bezocht dat is gevestigd in de vroegere kampkeuken. De rondleidingen starten steeds om 13.45 uur bij de ingang van de Van Brederodekazerne, Lunettenlaan 102. Zie ook: www.nmkampvught.nl

evenementen@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden