Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

* Tussen 13 en 16 uur is het morgen open dag bij de Drentse schaapskudden. Activiteiten vinden plaats bij de kooien in Holtinge, Orvelte, Ruinen, Balloo, Hijken en Exloo.

Noord-Holland/Utrecht

* Vanaf 1 april rijdt weer de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. De ritten staan voorlopig in het teken van de bloeiende tulpen langs de lijn en worden aangevuld met een boottocht naar het Zuiderzeemuseum. Een compleet dagprogramma kost fl 66,75, kinderen fl 51. Reserveren op 0229-21.92.31.

* In Jaarbeurs Utrecht is vandaag en morgen 'Kids World', een interactief en multimediaal evenement voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Er zijn dagelijks showprogramma's met o.a. Bassie & Adriaan en de Smurfen, er is aandacht voor internet en ook voor musea en charitatieve instellingen zoals Het Wereld Natuur Fonds. Open 9-17.30 uur.

* Hoe wordt Nederland spannender? Op die vraag probeert filmer Jan van den Berg in zijn documentaire 'Taming the Floods' een antwoord te geven. De film draait van 31 maart t/m 1 oktober in kasteel Groeneveld in Baarn en is onderdeel van een tentoonstelling over natuur. Open di-vr 10-17, za-zo 12-17 uur.

* De eerste reis van de walvisvaarder Willem Barendsz in 1946 is onderwerp van de expositie 'Bloed, zweet en traan' in de Burcht, Henri Polaklaan in Amsterdam. Met niet eerder getoonde tekeningen van Melchior, met foto's, scheepsmodellen, filmmateriaal en walvis attributen. Open di-vr 11-17, zo 13-17 uur.

Zuid-Holland/Zeeland

* Wie op 2 april een lentewandeling met het Nivon (afd. Drechtsteden) wil maken, kan meelopen over een deel van het Oeverloperpad. Verzamelen om 9 uur op het NS-station van Dordrecht voor een tocht van achttien kilometer. Zelf voor eten en drinken zorgen. Deelneming gratis; aanmelden op 078-612.19.21 of 616.66.82.

* De informatiedag van vijf wereldfietsers in het Nivon-café in Rotterdam begint morgen niet om twaalf, maar om elf uur.

* 'Met de kaarten op tafel' heet een expositie over kaarten van het Hoogheemraadschap van Delfland, die t/m 12 juni loopt in Het Prinsenhof in Delft. Uit een archief met duizenden kaarten en werktekeningen is een keuze gemaakt; het oudste exemplaar dateert uit 1547, het meest recente uit 1985. Open di-za 10-17, zo 13-17 uur.

Noord-Brabant/Limburg

* De Nederlandse Modelspoor Federatie houdt dit weekeinde op tal van plaatsen open huis. Inlichtingen zijn te verkrijgen op 013-468.23.48 of internet: www.nmf.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden