Evenementen

Groningen/Friesland..

Gelderland/Flevoland

* Op zaterdag 7 en zondag 8 april kunnen kinderen in het Bijbels Openluchtmuseum in de Heilige Landstichting in Nijmegen palmpaasstokken maken. Om 11.30, 13 en 15 uur start bij de Romeinse Herberg aan de Via Orientalis een rondleiding.

* 'De Verzamelaar' houdt op zaterdag 7 april in de Rijnhal in Arnhem-Zuid aan de A325 van 8-17 uur een beurs t.g.v. haar 50-jarig bestaan.

* De Euregio Rijn-Waal en enkele rederijen bieden op woensdag 18 april ruim 15 honderd gasten een gratis boottochtje tussen Duisburg en Arnhem/Nijmegen. Kaarten bij de VVV's in Arnhem, Nijmegen, Ede, Wageningen, Gendringen en Zeddam, bij rederij Tonissen in Nijmegen en rondvaartbedrijf de Duffelt in Millingen.

Noord-Holland/Utrecht

* Het Marker Museum toont tot 1 november een collectie bruidskostuums onder het motto Van smokkelen tot een schep uit de kom. Smokkelen is een oude Marker uitdrukking voor vrijen. Een schep uit de kom verwijst naar het gebruik dat vrouwen tijdens een bruiloft rondgaan met een kom vol boerenjongens, rozijnen op brandewijn. Open: ma t/m za 10-17 uur, zon- en feestdagen 12-16 uur. Tel: 0299-60.19.04.

* In het luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol wordt op za 7 en zo 8 april, telkens van 10-17 uur, de negentiende Nationale Luchtvaartbeurs gehouden. Info: www.aviodome.nl.

* In de Molen van Sloten, Akersluis 10 te Amsterdam, vindt op zaterdag 7 en zondag 8 april van 10-16 uur de Mini-Sail 2001 plaats met scheepsmodellen uit de 17de eeuw en later. Info: 020-66.90.412 of www.molenvansloten.nl.

Zuid-Holland/Zeeland

* De informatiemarkt over ruimtevaart- en sterrenkunde in de Space Expo, Keperlaan 3 in Noordwijk, staat op zondag 8 april in het teken van 'Kuifje op de maan', met - om 14 uur - de lezing 'Kuifje in Space'. De Nederlandse ruimtevaartindustrie demonstreert tussen 10 en 17 uuur zaken die voor de ruimtevaart zijn ontwikkeld. Ruimtevaart- en sterrenkunde-artikelen worden verkocht of geruild. Om 15.15 uur de finale van het computerspel ERA-game.

* In het Nederlands Waterleidingmuseum, Lauwerhof 29 in Utrecht, is vanaf za 7 april t/m 4 juni de expositie 'Het water met zijn plassen kan d'aarde zuiveren, en alle vlekken wassen' te zien. Het betreft tekeningen uit het Koninklijk Huisarchief en het Utrechts Archief. Open di t/m vrij én zo van 13-17 uur; za. 11-16 uur.

* In het Haagse Museon is vanaf zondag 8 april de expositie 'Geweven verhalen - de cultuur van Miao in China' te zien. Het Miao-volk wist op kunstzinnige wijze historie, sprookjes en mythen met elkaar kleurrijk te verweven. Open: di. t/m zo 11-17 uur; tijdens schoolvakanties ook 's maandags open. Info: www.museon.nl.

* In het stadhuis in Den Haag is tot 12 april 'Houtrust, afscheid van een Haags tijdperk' te zien. De tentoonstelling haalt herinneringen op aan een karakteristiek stukje Den Haag. De Houtrusthallen worden gesloopt. Open ma t/m vr 7-19 uur, za 8-18 uur.

* In de Dr. Dijkstrahal te Woerden is zondag 8 april een vlooienmarkt. De standhouders zijn uit heel Nederland. Adres: Iepenlaan 1A. Open: 8-17 uur.

* In het historisch themapark Archeon in Alphen a/d Rijn vindt op 7 & 8 april de Elf Fantasy Fair 2001 plaats . De bestseller-auteurs Robert Jordan en Terry Pratchett geven er lezingen, de kunstenaars Wendy & Brian en Tolkien-illustrator John Howe signeren. Het themapark heet daarom voor eventjes 'Elfie'.

Noord-Brabant/Limburg

* Onder het motto 'Heel Ei Vol' wordt in het Limburgse plaatsje Heel op zaterdag 7 en zondag 8 april een internationale paaseierenmarkt gehouden, waar ruim dertig kunstzinnige ei-versierders, onder wie Russen, Roemenen en Hongaren, hun kunstwerken tonen. Plaats: zalencomplex Don Bosco, Dorpsstraat 49. Tijd: za 13-18 uur, zo 10-18 uur.

www.volkskrant.nl/evenementen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden