Evenementen

Groningen/Friesland..

Gelderland/Flevoland

* De historische Overtuin van huis Welgelegen in Warnsveld is dit voorjaar twee weekeinden open: 15/16 april en 13/14 mei. Tijdens die open dagen (10-17 uur) zijn er ook kunstexposities. Toegang fl 3,50, kinderen gratis. Geen honden.

Drenthe/Overijssel

* OAD Reizen houdt morgen van 10 tot 16 uur in zijn kantoor in Holten (Burgemeester van de Borchstraat) een informatiedag over Zuid-Afrika. Toegang gratis.

* Boswachter Bert Versluys legt op 12 april in de bossen van Odoorn uit hoe vogels aan hun gezang te herkennen zijn. De geelgors staat centraal. Vertrek 14 uur van zwembad de Leewal in Molenveld; duur twee uur. Kosten fl 2,50, kinderen fl 1. Aanmelden op 0591-54.91.82.

Noord-Holland/Utrecht

* De Nederlandse Vuurtoren Vereniging houdt morgen in Hoek van Holland een vuurtorendag. Na de ledenvergadering in de ochtenduren staat tussen 13 en 16 uur de vuurtoren (plus museum) ter beschikking van wie kennis wil maken met de vereniging. Informatie op www.worldlights.com/users/nvv.

* Het Jeugdlab van het Universiteitsmuseum Utrecht is een nieuwe badkamer rijker waarin de douche geen water, maar laserstralen geeft. Door zeepbakjes te draaien kan de jeugdige bezoeker de stralen van richting laten veranderen. Het is een van de vele snufjes in deze badkamer. Het jeugdlab is voor individuele kinderen (wo, za, zo 14-17 uur) en groepen (afspraak maken op 030-253.80.08)..

* In sporthal Wibaut in Amsterdam Oost organiseert de Argonauten vanmiddag (14-17 uur) een reizigersbijeenkomst voor zowel beginnende als wereldfietsers.

Zuid-Holland/Zeeland

* Papierknipster Wies Palma exposeert t/m 30 april haar werk in het Museum van Knipkunst in Schoonhoven. Een opvallende plaats nemen met knipwerk gedecoreerde eieren in. Open di-zo 12-17 uur (29 april gesloten). Toegang fl 2.

* Werner de Jong houdt namens de Nivon-bergsportgroep Rotterdam 11 april een (videofilm-)lezing over de Elbroes. Toegang van het Nivon-centrum is gratis; aanvang 20 uur.

* Midden in Den Haag ligt het Haagse Bos, honderd hectare groot. In het voorjaar bloeit er de stinsenflora. Boswachter Van Ogtrop begeleidt op 15 april een zoektocht naar bosanemoon, lelietje-van-dalen en salomonszegel. Vertrek 10 en 14 uur van paviljoen het Malieveld; duur drie uur. Kosten fl 6, kinderen fl 5. Aanmelden op 030-602.86.02.

Noord-Brabant/Limburg

* De IVN-afdeling Asten-Someren organiseert morgen een vogelwandeling in 't Sang. Verzamelen om 7 uur in de kerk van Lierop. Inlichtingen 0493-69.18.84.

* Een vaartocht voor vroege vogels organiseert Staatsbosbeheer in de Biesbosch. De data zijn 16, 22 en 30 april. Op 22 april is het vertrek om vijf uur 's ochtends vanaf het informatiecentrum in Drimmelen; op de beide andere dagen begint de tocht daar om zes uur. Duur drieënhalf uur. Kosten fl 20, kinderen fl 15. Aanmelden op 0162-68.22.33.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden