Er zijn zoveel andere prachtige sporten

De ingezonden brieven van donderdag 16 juni.

Beeld Jiri Buller / de Volkskrant

Brief van de dag: Er zijn zoveel andere prachtige sporten

Ik ben het volkomen eens met de reactie van Thea van Beek wat betreft de waanzinnige aandacht voor 'voetbal' (Brief van de Dag, 14 juni). Voetbal krijgt te veel aandacht, maar dat geldt niet voor andere sporten. Veel andere sporten komen juist zeer karig aan bod in sportuitzendingen en ook in de geschreven media. Zelfs een uur van de NOS dat bestemd leek voor gevarieerde sporten wordt regelmatig 'vervuild' met berichtgeving over het voetbal, daarmee weer zendtijd afsnoepend van de andere sporten. De uitzendingen over voetbal zijn buitenproportioneel. Laat zien hoeveel prachtige sporten er zijn naast het voetbal. Sporten die nog niet verruwd zijn door het grote geld!

Lenie van Riel, Schoorl

Knap staaltje Denkwerk

Gelukkig ben ik wijs genoeg om niet in het spel van Denk te trappen. Ik vind het verbazingwekkend dat Denk weet wat de media willen. Knap staaltje Denkwerk! Maar zoals gezegd trap ik er niet in en deel ik de mening van Marcouch dat ook Denk zich de slachtofferrol aanmeet. Aaf Brandt Corstius (V, 15 juni) ten slotte slaat Denk nog even subtiel met hun Denkwerk om de oren.

Klasse!

Nel Tijburg, Monnickendam

Goed bezig, Easyjet

Wat een prachtige en krachtige tegenactie van Easyjet om de stakingen van de Nederlandse piloten teniet te doen door het inzetten van buitenlandse collega's. Goed voor zowel de reputatie van het bedrijf (zij stellen immers het belang van de klant voorop) als de interne bedrijfspolitiek.

Het bedrijf geeft een krachtig signaal af dat het inzetten van een staking als middel om je doel te bereiken een ultimum remedium moet blijven. En dat lijkt hier nog niet aan de orde door de opstelling van VNV. We lezen verder dat de piloten een individueel contract met Easyjet hebben afgesloten.

Daar waren ze toch zelf bij? Dat was op dat moment waarschijnlijk een win-winsituatie (of een baan als piloot bij Easyjet of geen baan). Natuurlijk moet er gepraat worden over verbetering van arbeidsomstandigheden en -voorwaarden, maar altijd in redelijkheid en billijkheid. Dus niet zeuren nu, en zeker niet als we het hebben over een bedrag van 180 duizend euro.

Want dat is wat het publiek onthoudt: Nederlandse piloten zijn ontevreden met 15 duizend euro per maand.

Ingmar Waardenburg, Borne

Nieuwe (?) haring

Na het zoveelste 'haringverhaal' gelezen te hebben, ben ik er weer niet achter gekomen hoe het zit met de onverkochte haring van het vorig seizoen, die ik een dag voor de opening van het nieuwe haringseizoen nog at. Volgens het Visbureau zijn de vriesmethoden dusdanig ontwikkeld dat je het verschil niet meer proeft tussen de haring van het vorige seizoen en die van het nieuwe seizoen.

Wie garandeert mij dan dat ik nu de haring van het huidige seizoen voorgeschoteld krijg?

Het haringverhaal is en blijft voor mij nog steeds een schimmig verhaal.

W.A. Vincente, Barendrecht

Mijn eigen naam

Ik las de ingezonden brief van Cora Vonk over de registratie van achternamen van partners in reisdocumenten (O&D, 15 juni). Bij minderjarige kinderen worden niet de namen van beide ouders in het document vermeld. Waarom zou je?

Ik heb na mijn trouwen mijn eigen naam behouden en mijn kinderen hebben de achternaam van hun vader. Bij een reis naar Londen stond ik met mijn dochter in één rij voor de controle en mijn man met onze zoon in een andere. Soort wedstrijdje: wie het eerste erdoor was.

Mij werd gevraagd of mijn dochter wel mijn dochter was vanwege de andere achternaam en omdat ik alleen reisde. Mijn man moest zich even komen melden en verifiëren dat ik de moeder was. Ik kreeg een reprimande en er werd mij op het hart gedrukt dat ik voortaan mijn trouwboekje moest meenemen. Eh?!

Mijn man, die ook alleen met een minderjarig kind reisde, had geen problemen. Ook mijn zwager met dezelfde achternaam had waarschijnlijk zo met mijn dochter kunnen doorlopen.

Sindsdien vraag ik mij af waarom de namen van de ouders niet vermeld staan op reisdocumenten van minderjarige kinderen, dan kan de douane zelf zien wie hun ouders zijn.

Dieneke Swier, Almere

Verbale onzin

De Nederlandse tv (NPO!) zendt per dag over het EK dagelijks uit van 17.15 uur tot 1.15 uur in de nacht. Dat is acht uur lang alleen over het EK, alleen twee maal onderbroken voor het journaal. Dit voor twee maal anderhalf uur voetbal van een toernooi waar we niet eens aan deelnemen!

De andere bijna vijf uur wordt vol gekletst met meestal onzin. Welke malloot is op het idee gekomen wekenlang zoveel zendtijd te besteden aan een evenement waar het grootste deel van de Nederlandse bevolking geen belangstelling voor heeft ook al omdat we er zelf niet bij zijn?

Enkele uren per dag zou volgens mij meer dan genoeg zijn geweest. De resterende uren kan de NPO wel beter besteden.

C. Kreffer, Veeningen

Verlosser

Mooi dat de PvdA de bezuinigingen op de verpleeghuiszorg terugdraait, maar wel kwalijk dat staatssecretaris Van Rijn als de grote verlosser aan een aantal slachtoffers van zijn beleid komt vertellen dat ze deze keer zijn ontsnapt. Toen hij de bezuiniging doorvoerde, bleef hij ver weg van deze groep. Verkiezingscampagne?

Peter Nierop, Purmerend

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden