Er komen nieuwe loonoffers aan, al gaat het wel beter

Dilemma

Het was het jaar van de demotie, de (al dan niet vrijwillige) salarisverlaging, en de achteruitgang in tarieven voor zzp'ers. Arbeidsvoorwaarden werden versoberd. Werknemers kregen lagere functies. We leken het in 2013 allemaal knarsetandend te accepteren. Want het is crisis, dus wat moet je? Maar aan het eind van het jaar pakt de rekening toch iets minder gunstig uit dan gehoopt. Is 2014 het jaar waarin je weer een salarisverhoging kunt eisen? De stap naar een hogere functie kan wagen en je je uurtarief weer naar een behoorlijke niveau kunt opschroeven? Of is het nog steeds niets van dat en kun je nog een jaar op de blaren zitten in de hoop dat de crisis nu echt bijna voorbij is?


Advies

Het sentiment waarmee 2014 begint, lijkt voorzichtig positief. Er zijn weer gunstige cijfers over de huizenmarkt en de economie. Maar de benarde situatie op de arbeidsmarkt is ook volgend jaar nog niet voorbij, zo denken de adviseurs van Verdien ik wel genoeg. 'Ook in 2014 zullen bedrijven zich genoodzaakt zien om een 'loonoffer' aan het personeel te vragen, terwijl er aan de andere kant organisaties zijn die de wind weer in de zeilen voelen en aan de door de vakbonden gestelde looneis van 3 procent kunnen voldoen', zegt Hans van der Spek van adviesbureau Berenschot. 'Voor veel bedrijven is het nog te vroeg voor een ruimhartige loonverhoging en zal er met creativiteit loonruimte moeten worden gecreëerd, bijvoorbeeld door inlevering van verlofdagen of toeslagen.'


Wat kun je hieraan doen? Als werknemer is het in ieder geval verstandig om je goed voor te bereiden op wat er komend jaar mogelijk is, aldus Ron Peters van FNV Bondgenoten. 'Oriënteer je op de ontwikkelingen die je organisatie doormaakt. Denk na over welke opleiding je zou willen volgen. Bekijk het beloningssysteem en eventueel bijbehorende beoordelingssysteem dat in je organisatie wordt toegepast eens goed. Vergelijk je beloning met wat elders voor soortgelijke functies van vergelijkbaar niveau wordt betaald. En besef vooral goed dat de bomen niet de hemel in groeien en dat het behoud van een baan een groot goed is.'


Onverschillig afwachten tot het ergste voorbij is, is niet verstandig, vindt Jacco van den Berg van het gelijknamige adviesbureau. Juist nu is het belangrijk om goed naar de markt te kijken. 'Nu bedrijven zuchtjes wind in de zeilen krijgen, is het als medewerker, organisatie, werkloze of zzp'er belangrijk te achterhalen waar behoeften liggen. Ontwikkel aansluitend een dienst, laat je omscholen en blijf waarde toevoegen.' Want dan heb je, in zowel goede als minder goede tijden, de meeste kans op werk.


HET UITGEBREIDE ADVIES LEZEN OF WETEN HOE HET ER MET UW SALARIS VOOR STAAT?


intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden