nieuwstilburg

Enorme brand op bedrijventerrein Tilburg onder controle

De grote brand op een industrieterrein in Tilburg is onder controle. Halverwege de ochtend gaf de brandweer, die massaal was uitgerukt om het vuur te bestrijden, het sein brand meester. De brandweer verwacht nog wel lang bezig te zijn met nablussen.

Redactie
De brand aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg. Beeld ANP
De brand aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg.Beeld ANP

De brandweer is met 80 mensen aanwezig. Bij de bluswerkzaamheden krijgen zij assistentie van de luchtmacht, dat de beschikking heeft om een schuimblusvoertuig. Dat is nodig om het olievuur te dempen.

De brand begon iets na 3 uur vannacht, bij het bedrijf Maitre Paul, waarna het al snel oversloeg naar twee andere bedrijven. De brandweer heeft niet kunnen voorkomen dat de vlammen in de vroege ochtend ook een vierde bedrijf bereikten. Er komt veel rook vrij, onder meer door plastic spullen die in de brandende panden staan.

De veiligheidsregio Midden-West-Brabant heeft om 4.30 uur vannacht een NL-Alert uitgezonden naar omwonenden. Daarin werden zij opgeroepen ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten. Er zijn vooralsnog geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Medewerkers van Maitre Paul, die nachtdienst hadden maar zichzelf in veiligheid konden brengen, zeggen tegen het Brabants Dagblad dat de brand vermoedelijk in een vriezer van het bedrijf is ontstaan. Zij zeggen al rond 2 uur een brandlucht te hebben geroken. Volgens de directeur van het oliebedrijf staan er bij hem op terrein vaten van duizend liter. ‘Daar blijft niets van over.’

Om de hulpverleners de benodigde ruimte te bieden, zijn wegen afgesloten. De brandweer roept mensen ook op niet over de slangen te rijden.

. Beeld de Volkskrant
.Beeld de Volkskrant
De brand aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg. Beeld ANP
De brand aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden