Engelse rivier de Theems bereikt recordpeil

Het water in de Engelse rivier de Theems, die door Londen stroomt, heeft op meerdere plekken een recordpeil bereikt. Dat heeft de BBC vandaag gemeld. Het water van de Theems stijgt nog steeds.

redactie
Een kerkhof is overstroomd nadat de Theems een recordpeil heeft bereikt Beeld reuters
Een kerkhof is overstroomd nadat de Theems een recordpeil heeft bereiktBeeld reuters

Volgens de politie lopen zeker 2500 woningen in het graafschap Surrey gevaar. Enkele meetstations bij de Theems hebben de hoogste waterstanden geregistreerd sinds ze in de jaren 80 en 90 zijn geïnstalleerd.

Engeland land kampt al geruime tijd met overlast door hoog water. Sinds december zijn duizenden woningen getroffen. De rol van het Milieuagentschap is daarbij niet onomstreden. Minister Eric Pickles, verantwoordelijk voor de strijd tegen het hoge water, erkende dat de overheid waarschijnlijk teveel leunde op de adviezen van de organisatie.

null Beeld getty
Beeld getty

'Misschien waren we te afhankelijk van het advies van het Milieuagentschap. Ik denk dat we nu wel doorhebben dat we hadden moeten baggeren', zei Pickles. 'Het spijt me dat we naar het advies hebben geluisterd. We dacht dat we met experts te maken hadden', schamperde de bewindsman.

Een Nederlandse delegatie van Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen (UVW) en het kenniscentrum Deltares was zondag op uitnodiging van de Britse regering in het land om het probleem te bespreken. Tot conrete afspraken over de aanpak van de overlast kwam het niet.

null Beeld getty
Beeld getty
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden