Eneco-klant verbruikt in z'n eentje 18.000 kuub gas

Een nieuwe baan, een nieuw land en een nieuwe start. Meneer en mevrouw Pipers vertrokken ruim een jaar geleden naar Egypte, want meneer Pipers kreeg daar een baan....

Zes maanden later kwamen vader en moeder Pipers terug en daar lag de jaarrekening van Eneco. De energieleverancier rekende voor de laatste 3,5 maand van 2008 een bedrag van 1.700 euro. Een hoog bedrag voor een huis met één bewoner. Na het controleren van de meterstand ontdekte de familie de fout. Eneco ging uit van een verbruik van ongeveer 18.000 m3 gas. De meter stond op 16.000 m3.

Familie Pipers zocht vele malen contact met Eneco. Na één toezegging tot correctie kwam een half jaar later het bericht: de correctie wordt afgewezen en de rekening moet worden betaald.

‘Wij kunnen hier niets aan doen’, zegt Eneco. ‘Daarvoor moet je bij Enexis zijn, zij nemen de meterstanden op.’

Volgens netwerkbeheerder Enexis is dit inderdaad niet goed gebeurd. ‘Maar het mes snijdt aan twee kanten, Eneco heeft de zorgplicht voor de klant’, zegt een woordvoerder. ‘En de klant zo lang laten wachten is niet netjes.’ Daarbij vindt Enexis dat Eneco wel duidelijker had mogen aangeven dat de meterstand niet klopte. ‘Pas dan weten wij dat we iets moeten ondernemen.’ Enexis excuseert zich voor de miscommunicatie en verzekert dat de correctie er nu echt komt.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden