En dan is het oprotten geblazen

Arie Elshout vermeldt niet hoe het verder gaat in de New Yorkse restaurants (Sir Edmund, 8 maart). Nadat je eten met een sneltreinvaart is besteld en vervolgens is opgediend, komt dezelfde ober steeds weer vragen (op steeds dringender toon) of je nog iets wilt nuttigen. En als je klaar blijkt te zijn met je maaltijd komt ongevraagd de rekening. Het wordt duidelijk, dat het nu oprotten geblazen is. Geef mij dan maar een Nederlands restaurant waar ik een langere tijd kan vertoeven met af en toe nog een glaasje wijn. En van die soms heel onderdanige bediening in New York word je ook niet vrolijk.


Trix Jonker, Oudendijk

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden