Elke dag quality time maakt kind gelukkig

Iemand die voldaan van zijn werk thuiskomt, heeft meer aandacht voor de kinderen, waardoor de sfeer thuis er beter op wordt zegt Elianne van Steenbergen (Economie, 27 november)....

A. Bonnema en Tiel

Ik denk dat de situatie die Van Steenbergen beschrijft een utopie is. Misschien komt ze daar zelf ook achter als ze getrouwd is en kinderen heeft. De meeste mensen die ik ken, komen helemaal niet bruisend van energie van hun werk. Nee, die zijn blij dat de dag er weer op zit en moeten daar echt van bijkomen. Quality time met de kinderen stelt niet veel voor als je er de energie niet voor hebt. Zelf doe ik de hele dag aan quality time en ik maak daar heel veel kinderen gelukkig mee.

Mijn kinderen kunnen om drie uur ’s middags direct naar huis. Ze hoeven niet tot vijf uur ergens op mij te wachten. Ze hebben alle tijd voor hun huiswerk, dit in tegenstelling tot heel wat vriendinnetjes die er bij de opvang niet aan toe komen. Mijn kinderen kunnen voor de rest doen wat ze willen, spelen, naar een clubje, met iemand anders mee, huiswerk maken. Klasgenootjes van mijn dochters met werkende moeders zoeken vaak hun heil bij ons, omdat bij hen ’s middags niemand thuis is.

Een paar jaar geleden was mijn jongste dochter vier jaar. Om vijf uur ’s middags zat ik al achter de aardappelen, om haar vervolgens om half zeven in bed te kunnen leggen. Mijn kleutertje van toen was tussen vijf uur en half zeven ’s avonds echt niet op haar best. Maar dat zijn dingen die je in de praktijk moet ervaren.

Het is goed dat vrouwen werken, maar je moet niet denken dat wat goed is voor de vrouw, ook goed zal zijn voor het kind. Helaas is het zo dat de meeste kinderen graag thuis zijn. Ze willen het liefst tussen de middag thuis eten en na schooltijd gewoon naar huis. En dat kan ik me goed voorstellen.

Mijn man wil na zijn werk ook het liefst naar huis, hij heeft dan ook geen zin om eerst nog anderhalf uur in een hotel te gaan zitten wachten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden