NieuwsR. Kelly

Elf nieuwe aanklachten tegen R&B-zanger R. Kelly in zaak seksueel misbruik

Aanklagers in Chicago hebben elf nieuwe aanklachten van seksueel misbruik geformuleerd tegen de Amerikaanse r&b zanger R. Kelly. De beschuldigingen gaan onder meer over een voorval in januari 2010, waarbij het slachtoffer tussen de 13 en 16 jaar oud was, meldt de krant Chicago Sun Times. De nieuwe aanklachten zouden een maximale gevangenisstraf van 30 jaar voor de zanger kunnen betekenen.

De nieuwe aanklachten zijn zwaarder dan de vier zaken waarvoor Kelly eerder is aangeklaagd. Daarin wordt hij ervan verdacht vier vrouwen, onder wie drie minderjarigen, in de jaren 1998 tot en met 2010 te hebben misbruikt. De zanger is sinds februari op borgtocht vrij. Donderdag moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen. Kelly zegt onschuldig te zijn.

Het slachtoffer in de nieuwe aanklachten wordt aangeduid met J.P., dezelfde initialen die ook voor een van de slachtoffers in de zaak van februari werden gebruikt.

Volgens de advocaat van R. Kelly betreffen de nieuwe aanklachten dezelfde voorvallen, waarvoor de zanger al is aangeklaagd. ‘Het gaat om hetzelfde verwijt, alleen anders beschuldigd, hetzelfde vermeende slachtoffer, hetzelfde tijdsbestek, dezelfde feiten. We verwachten hetzelfde resultaat’, aldus Steve Greenberg.

Lees meer over de aanklachten tegen R. Kelly


Zanger R. Kelly ontkent seksueel misbruik minderjarige meisjes: ‘Dit ben ik niet’

‘R. Kelly gaat eraan, ERAAN’. R. Kelly zit vast voor misbruik van minderjarige meisjes. De vorige keer kwam de R&B-zanger ermee weg, maar het is de tijd van #metoo én er is meer bewijs.

Protesten tegen de komst van R. Kelly naar Nederland zijn terecht. Deze artiest verdient een lege zaal, schrijft Loes Reijmer in het Volkskrant-commentaar.

Documentaire over misbruik lijkt genadeklap voor de carrière van de 52-jarige zanger. Het stilzwijgen is verbroken: ook de muziekindustrie ziet R. Kelly nu als kindermisbruiker.

Mogen we nog wel genieten van het werk van beschuldigde artiesten? Feesten op muziek van R. Kelly? Genieten van House of Cards? Wat moeten we met kunst waarvan de makers niet zo fris zijn gebleken? De Volkskrant ontleedt het ongemak.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden