Eindhoven is lelijke eendje van het ijshockey

De ijshockeyers van Eindhoven mogen zich na het tweede competitieweekeinde het lelijke eendje van de eredivisie noemen. Zaterdag verloor de formatie van coach Bakker roemloos van titelkandidaat Nijmegen met 13-3....

Van onze ijshockeymedewerker

EINDHOVEN

Door de dubbele nederlaag bezet het ooit ambitieuze Eindhoven met een punt de laatste plaats in het zeskoppige deelnemersveld. Toch blikken de Brabanders hoopvol naar de toekomst. De selectie van Bakker is beslist niet kwaliteitsarm, maar het team wordt geteisterd door een reeks blessures, waardoor vooral verdedigend problemen ontstaan. Met de komst van notoire vechtersbaas Aertsen uit Nijmegen hoopt Eindhoven de laatste linie beter te bezetten.

Het had overigens niet veel gescheeld of Eindhoven had helemaal niet meer vooruit kunnen blikken. Deze zomer ontstond een ernstig meningsverschil met de ijsbaandirectie over een forse betalingsachterstand. Een kort geding werd op het laatste moment afgewend, voorzitter Van Dijk trad terug, er werd een nieuw bestuur geformeerd en een betalingsregeling getroffen.

Wel diende een nieuwe, in de haast in het leven geroepen stichting garanties af te geven. De helft van de totale ijshuur voor het lopende seizoen diende vooraf te worden betaald. Voor de bondscontributie van vijftienduizend gulden werd eveneens een regeling getroffen.

Al zou Eindhoven onder die laatste verplichting graag uitkomen. 'Volgend jaar wordt hier het WK georganiseerd, dat betekent voor de club veel inspanning. Misschien kunnen we het een en het ander tegen elkaar wegstrepen', aldus bestuurslid Van Kammen.

Stand: 1. Nijmegen 4-7, 2. Tilburg 4-6, 3. Heerenveen 4-5, 4. Geleen 4-3, 5. Dordrecht 4-2, 6. Eindhoven 4-1.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden