EINDEXAMENS

Amsterdam De Gerrit Rietveld Academie exposeert eindexamenwerk van 2 t/m 7 juli in de academie aan de Fred Roeskestraat 96 en in de ateliers aan de Generaal Vetterstraat 75-76....

Op 24 juni (om 17, 19 en 21 uur) en op 25 juni (om 19 en 21 uur) in Loods 6, KNSMlaan 143, modeshows van de afdeling mode-/textielvormgeving en styling van de Hogeschool van Amsterdam.

Arnhem

De Hogeschool voor de Kunsten presenteert zijn eindexamenkandidaten mode vrijdag (om 16 en 20 uur) en zaterdag (om 17, 19 en 21 uur) in de HKA Dependance, Oude Kraan 26. Reserveren tel. 026-3535663.

Onder de titel Goedgoed presenteert het Museum voor Moderne Kunst Arnhem keramisch eindexamenwerk van studenten van de scheidende HKA-keramiekdocent Dick Lion. Van 26 juni tot en met 15 augustus.

Eindexamenwerk fotografie, OK5/beeldende kunst en de publieke ruimte/ vrije kunst / 3D-design van 26 t/m 30 juni op de hoek Spijkerlaan en Driekoningendwarsstraat.

Breda

De eindexamenstudenten van Academie St. Joost exposeren van 26 t/m 29 juni. De richtingen architectonische vormgeving/interieur, audiovisuele vormgeving/programmamaken, fotografie, grafische kunsten/schilderkunst grafisch ontwerpen, modevormgeving en -illustratie en sculptuur, en monumentaal.

Den Bosch

Eindexamenwerk van de Akademie voor Kunst en Vormgeving, van 26 juni t/m 1 juli in het akademiegebouw aan de Sportlaan 56.

Den Haag

Tweehonderd studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten tonen van 3 t/m 10 juli hun eindexamenwerk: de afdelingen grafische, typografische en architectonische en modevormgeving, textiel en beeldende kunst (deeltijd) exposeren aan de Wegastraat 60; afdeling beeldende kunst (voltijd) aan de Saturnusstraat 91; video- en fotografische vormgeving aan de Tarwekamp 3; en tot slot de interfaculteit beeld en geluid aan de Toussaintkade 55 (1 juli t/m 7 juli).

Enschede

Studenten architectonische vormgeving en grafisch ontwerpen van de AKI tonen hun werk aan de Hallenweg 5, van 2 t/m 11 juli.

Groningen

Naast de eindexamenexpositie Terzake, t/m 27 juni in de Martinihal waar de Academie Minerva, Faculteit der Kunsten Hanzehogeschool en HvG gezamelijk hun eindexamenwerk laten zien, houdt Minerva op 26 juni in Oibibio aan de Korenbeurs de jaarlijkse modeshows (om 17 en 20 uur). Informatie tel. 050-3666777.

Rotterdam

Zondag meerdere presentaties van de Willem de Koning Academie: om 12 uur een performance van Ina Jaruceviciute aan de Willem van Zuylenstraat 4, om 15 uur 'Black Friday' van Sabine Alders in Dodorama aan de Rochussenstraat 169, om 17.30 uur performances van Miriam Reeders in Zaal De Unie, gevolgd door een film van Bernard Stadelman & Floris Paalman om 18.30 uur in Zaal De Unie.

Utrecht

De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht viert het einde van het studieseizoen sinds drie jaar met het HKU Festival waarop driehonderd jonge kunstenaars hun werk presenteren. Van de faculteit Kunst, Media & Technologie exposeren studenten van de afstudeerrrichtingen audiovisuele media, beeld- en mediatechnologie, interaction design en muziektechnologie. Installaties zijn te zien in het Genootschap Kunstliefde aan de Nobelstraat 12a, in de Academiegalerie aan de Minrebroederstraat 16 en in het atrium van de Faculteit Theater aan het Janskerkhof, in Filmtheater 't Hoogt aan het Hoogt 4 worden vrijdag en zaterdag eindexamenfilms vertoond, en in Trianon aan de Oude Gracht 252 vanavond om 20.30 uur een eindexamenconcert van de afdeling muziektechnologie. De afdelingen beeldende kunst, vormgeving en theatervormgeving tonen hun werk onder meer in tenten op het Neude en het Janskerkhof. Voor informatie: tel. 030-2331332.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden