Eindexamenkandidaten vwo klaar

Voor 40.000 leerlingen vwo zit de eindexamenperiode erop. Het examen Grieks was dinsdag het laatst aan bod. Ruim 2600 kandidaten deden daaraan mee.

Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) waren rond de middag 52 klachten binnengekomen over het examen Grieks. ‘Het waren klachten die voornamelijk gingen over moeilijke teksten en onduidelijke vraagstellingen’, aldus een woordvoerder.

Te weinig les


‘Ik vind dat we te weinig les hebben gehad om het examen goed te kunnen maken’, klaagde Katya Buts kort na het examen bij het LAKS. ‘We moesten een Grieks boek uit ons hoofd leren, waar we vervolgens vragen over kregen. Het boek dat we in de les hadden behandeld, kregen we tijdens de lessen niet af, dat vind ik wel jammer’, aldus de scholiere van het Montessori Lyceum Amsterdam.

De 17-jarige Emily Verheul heeft kort na haar examen geklaagd over de geringe tijd die ze had. ‘Het examen op zich was niet moeilijk, maar de tijd die we daarvoor krijgen, had wel wat meer mogen zijn’, zegt de scholiere van het Cals College in Nieuwegein. ‘In de lessen kregen we voornamelijk grammaticale vragen en nu tijdens het examen alleen maar tekstverklaringen. Dat heb ik niet voorbereid.’

Spannend


Voor alle scholieren breekt na dinsdag de spannende tijd van het wachten aan. Op 16 juni wordt bekend wie geslaagd is, wie eventueel nog moet herkansen en wie er gezakt is. ‘Ik denk dat ik het of net haal of net niet, maar het blijft spannend’, aldus Buts.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden