Eerst werken dan oogsten

De 32-jarige Bernadette is senior medewerker bij een pensioenfonds. Na afronding van haar Mbo-opleiding rolde Bernadette in de pensioenwereld. Ze werkte eerst bij een grote verzekeraar en daarna via een detacheringskantoor bij verschillende andere pensioenorganisaties. Vorig jaar maakte ze de overstap naar haar huidige werkgever. Bernadette is als senior binnen haar afdeling een 'autoriteit op inhoud en aanpak'. Ze fungeert als aanspreekpunt voor collega's en ontfermt zich over complexe problemen. Haar beoordelingen waren tot nu toe uitstekend, maar tot een spectaculaire loonsverhoging heeft dit nog niet geleid. Bernadette is benieuwd of haar inkomen (2975 euro) in vergelijking met andere pensioenconsulenten wel hoog genoeg is.

© thinkstock Beeld
© thinkstock

Toon ambitie
'Een pensioenconsulent kan tussen vier en vierenhalf duizend euro per maand verdienen. Dat zijn echter wel professionals of generalisten met tien jaar meer ervaring dan u. Mijn inschatting is dan ook dat uw beloning gezien uw nog beperkte ervaring passend is. Wel is er bij mijn advies een aarzeling omdat u stelt uw huidige functie 2,5 jaar te vervullen en sinds juni 2010 actief bent bij uw huidige werkgever. Hoe zit dit nu precies?

'Uw beoordelingen (of beoordeling?) zijn goed en bij voortzetting van uw goede functioneren, ben ik wel van mening dat er meer voor u in het vat moet zitten. Mijn advies is daar op te focussen in plaats van een welles-nietesonderhandeling over uw salaris. Uw basisopleiding, mbo-4, richting detailhandel, met daarnaast enkele vakdiploma's, is wellicht te mager om door te groeien naar een zwaardere functie met meer verantwoordelijk- en bevoegdheden. U zou zich bijvoorbeeld via (vak)opleidingen kunnen specialiseren in het pensioenvakgebied.

'Mijn advies is om binnen uw organisatie de mogelijkheden voor persoonlijke- en professionele ontwikkeling scherp te krijgen. Aansluitend kunt u met uw leidinggevende afspraken maken wat het u oplevert als u na een jaar 'meer kunt, weet en bent'. Laat dus zien dat u serieus met uw vak bezig bent en dat een bepaalde ambitie bij u aanwezig is. Dus blijven presteren en nog meer leren, dan komt de beloning vaak vanzelf.'

Jacco van den Berg, Van den Berg Training en Advies

Niet onderbetaald
'De omschrijving van je werkzaamheden maken mij niet duidelijk wat je functie is. De functie-inhoud is een belangrijke factor voor de hoogte van een marktconform salaris. In de regel bepaalt het de salarisschaal waarin je terecht komt. De functiebeheersing bepaalt de plek in de schaal en wordt vaak afgeleid van je ervaring. Het schaalmaximum geldt bij volledige beheersing en uitoefening van de functie, alhoewel in de praktijk allerlei drogredenen worden gebruikt om daar zo lang mogelijk onder te blijven. Zelfs bij functies, die men in de praktijk binnen een half jaar van binnen en buiten kent, duurt het soms vijf jaar, voordat het verdiende schaalmaximum wordt betaald. Daarbovenop komt nog wel eens een prestatieafhankelijke beloning. Die heb jij niet.

'Kijkend naar je jaarsalaris neem ik aan, dat in de bijbehorende salarisschaal zo'n zeven à tien al dan niet beoordelingsafhankelijke periodieken (of treden of functiejaren) worden gehanteerd. Jij hebt 2,5 jaar ervaring. In dat geval is jouw salaris passend voor een lichte adviseur of consultant of een lichte beleidsmedewerker. Dat zijn functies waaraan ik bij jou moet denken. Normaliter zijn dat functies op hbo/wo-niveau. Jij hebt mbo-4 en enkele vakdiploma's. Nou zegt opleidingsniveau niet alles, maar het is een sterke indicator.

'Zonder precies helder te hebben wat de functie inhoudt, lijkt me daarom niet dat je onderbetaald wordt. En dat verwacht ik ook niet in de pensioensector.'

Frank Knauf, adviseur beloning & functiewaardering, FNV Bondgenoten

Cafetariaregeling
'Je geeft aan dat je naast het vaste salaris een persoonsgebonden budget hebt van 4 procent. Ik kom deze keuzevrijheid met betrekking tot de invulling van (een deel) van de arbeidsvoorwaarden - ook wel 'cafetariaregeling' genoemd - in de praktijk nog maar relatief weinig tegen. Een dergelijke constructie geeft wat mij betreft een goede aansluiting met actuele thema's als de Werknemer 2.0 en 'slimmer werken, slimmer reizen'.

'Veel arbeidsvoorwaardenregelingen zijn strakke keurslijven terwijl de behoeften van de werknemers verschillen en bovendien kunnen variëren in de tijd, afhankelijk van levensfase en gezinssituatie. Het onderling vergelijken van arbeidsvoorwaarden wordt daarmee wel lastiger; alleen het maandsalaris vergelijken is dan veel te beperkt. Transparantie kan middels een Employee Benefit Statement geboden worden aan (potentiële) medewerkers.

'Als mbo'er heb je een goed (praktijk)ontwikkelingstraject door gemaakt, voor de functie van senior medewerker wordt binnen pensioenfondsen vaak hbo als opleidingsniveau gesteld. Je vervult deze functie nu 2,5 jaar en wat mij betreft ontvang je daar een marktconforme beloning voor. Het maximum van de salarisschaal van je functie is heb je niet aangegeven. Het maximum voor deze functie ligt in de buurt van 3400 euro, dus zou er de komende jaren een verder groei mogelijk moeten zijn.'

Hans van den Spek, beloningsadviseur Berenschot

Verdien ik wel genoeg?
Heb je ook het idee dat je te weinig verdient of dat je recht zou hebben op een bonus, een leaseauto of een telefoon? VKbanen geeft advies. VKbanen beantwoordt al je beloningsvragen. Mail de volgende gegevens en je vraag naar banen@volkskrant.nl: naam, e-mailadres, leeftijd, functie, bruto jaarsalaris en opleiding. Als je vraag geschikt is, sturen we hem naar ons panel van experts. Zij zullen zich erover buigen. Het advies komt zowel op de website, als in de krant geanonimiseerd. (foto thinkstock)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden