Eerst werken dan oogsten

Dilemma

De 32-jarige Bernadette is senior medewerker bij een pensioenfonds. Na afronding van haar mbo-opleiding rolde Bernadette de pensioenwereld in. Eerst werkte ze bij een grote verzekeraar en daarna via een detacheringskantoor bij andere pensioenorganisaties. Vorig jaar maakte ze de overstap naar haar huidige werkgever. Bernadette is als senior binnen haar afdeling een 'autoriteit op inhoud en aanpak'. Ze fungeert als aanspreekpunt voor collega's en ontfermt zich over complexe problemen. Haar beoordelingen waren tot nu toe uitstekend, maar tot een spectaculaire loonsverhoging heeft dit nog niet geleid. Bernadette is benieuwd of haar inkomen in vergelijking met andere pensioenconsulenten wel hoog genoeg is.

Advies

Bernadette mag tevreden zijn met haar salaris, vinden de adviseurs. Dat komt vooral omdat ze met een mbo-4 opleiding relatief laag is opgeleid. 'Jouw salaris is passend voor een 'lichte' adviseursfunctie of voor die van een junior beleidsmedewerker. Normaal zijn dat functies op hbo/wo-niveau. Het lijkt me dus niet dat je onderbetaald wordt', zegt Frank Knauf van FNV Bondgenoten.

Hans van der Spek van Berenschot merkt op dat Bernadette desondanks een 'goed ontwikkelingstraject' heeft doorlopen. Maar volgens beloningsadviseur Jacco van den Berg kan haar opleiding haar groei in de weg gaan zitten. Hij vermoedt dat mbo-4 'te mager' is om door te groeien naar zwaardere functies.

Ook haar geringe werkervaring in een seniorfunctie beperkt de hoogte van Bernadettes salaris. Ervaring is vaak bepalend voor de hoogte van de positie in de salarisschaal, legt Knauf uit. Bernadette kan met haar 2,5 jaar ervaring in deze functie het einde van haar schaal nog niet hebben bereikt. Van der Spek denkt dat het schaalmaximum voor Bernadette op 3.400 euro per maand ligt. Ze kan dus nog wel wat omhoog.

Een pensioenconsulent kan volgens adviseur Van den Berg tussen de 4.000 en de 4.500 euro bruto per maand verdienen. 'Dat zijn echter wel professionals of generalisten met tien jaar meer ervaring dan jij', stelt Van den Berg.

Toch er is hoop. Als Bernadette goed blijft presteren moet er voor haar meer in het vat zitten, denkt Van den Berg. Maar dan moet ze wel gaan bijleren om haar opleidingsniveau op te krikken. Ze zou zich bijvoorbeeld via vakopleidingen kunnen specialiseren.

'Ga kijken naar de mogelijkheden om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen', adviseert Van den Berg. 'Maak daarna afspraken met je baas wat het gaat opleveren als je na een jaar 'meer kunt, meer weet en verder bent'. Bernadette moet wel eerst zelf laten ze zien dat ze ambitieus is, denkt de beloningsexpert. 'Als je blijft leren en presteren, komt de beloning vaak vanzelf.'

Wilt u het uitgebreide advies lezen, of is er ook iets mis met uw salaris? Ga naar www.vkbanen.nl/verdienikwelgenoeg

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden