Commentaar

Eerlijk ondernemen komt bedrijf als ING ten goede

Bedrijven als ING moeten geen trucs gaan uithalen om de nieuwe Wet werk en zekerheid te ontlopen.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken staat de pers te woord met een reactie op het bericht dat ING uitzendkrachten heeft weggestuurd. Beeld null
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken staat de pers te woord met een reactie op het bericht dat ING uitzendkrachten heeft weggestuurd.

De nieuwe Wet werk en zekerheid zal de komende maanden de arbeidsmarkt nog flink opschudden. Want door de aanpassing van de rechten voor flexwerknemers en vast personeel gaan bedrijven andere afwegingen maken. Als flexwerkers te duur worden, zullen ondernemers het tijdelijk personeel minder lang willen inhuren.

Met de nieuwe wet beoogt minister Asscher de afstand tussen flexwerkers en vast personeel te verkleinen. Het doel en de uitwerking van de wet zijn in grote lijnen verstandig. Wel is alom de verwachting dat slechts een deel van de flexwerkers zal profiteren van de nieuwe wet. Flexwerkers die in aanmerking komen voor een transitievergoeding, of die een vaste baan weten te bemachtigen, hebben er baat bij. Maar er zullen ook veel flexwerkers zijn bij wie de onzekerheid over het inkomen door de nieuwe wet juist toeneemt. Hoeveel flexwerkers er precies beter of slechter worden van de nieuwe wet is nog ongewis. Het verklaart ook de afkeurende reactie van Asscher op het plan van ING om voor 1 juli veel trouwe uitzendkrachten te lozen. De minister zal de komende tijd proberen zulke negatieve gevolgen te bestrijden.

ING is een concreet voorbeeld van een bedrijf dat zich bij de nieuwe flexwet als koele calculator opstelt. Een vergelijking met de bonusdiscussie bij ABN Amro dringt zich op. Naar de letter van de wet mag ING dure uitzendkrachten lozen, maar het is wel in strijd met het doel van de wet om flexwerkers meer rechten te geven.

ING handelt ook tegen de intentie van het sociale akkoord dat werkgeversorganisatie VNO/NCW met de vakbonden en het kabinet heeft gesloten. De bedrijven committeerden zich aan het verbeteren van de rechten van flexwerkers. Zeker van een bank als ING - die toch al onder het maatschappelijk vergrootglas ligt - valt te verwachten dat ze integer en verantwoord te werk gaat.

Bedrijven als ING doen er verstandig aan om de komende maanden zuiver te handelen en geen trucs uit te halen om de nieuwe wet te ontlopen. Eerlijk ondernemen komt ook het bedrijf ten goede. Want loyaal personeel en tevreden klanten zijn uiteindelijk meer waard dan het besparen van luttele duizenden euro's aan ontslagvergoeding.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden