Eerherstel nodig voor fulltime moeder

Uit recente onderzoeken is gebleken dat veel Nederlandse vrouwen niet staan te popelen om kinderen en werk met elkaar te combineren....

HAARLEM Reina Hankel

De emancipatie was naar mijn mening bedoeld om vrouwen in de gelegenheid te stellen zelf een keuze te maken en niet om zich in een rol te laten manoeuvreren vanwege de publieke opinie wat betreft aanzien. De politiek gaat hieraan volledig voorbij en doet voorkomen, dat iedere vrouw alleen wat waard is als ze buitenshuis werkt. Eerherstel voor de fulltime moeder is allereerst op zijn plaats. En voor de andere moeders die graag buitenshuis werken: jullie zijn absoluut wel in staat om te beoordelen of jullie kinderen goed worden opgevangen. Van de overheid kan worden geëist dat die opvang goed wordt geregeld, want jullie zijn onmisbaar in deze vergrijzende maatschappij.

De moeders met wie ik het meest te doen heb, zijn de vrouwen die door financiële omstandigheden gedwongen zijn te werken. Subsidie voor kinderopvang? Prima. Maar dan ook subsidie voor deze moeders, zodat ze zelf een keuze kunnen maken.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden