Een vervloekte film in de bios en papieren rompslomp voor Jeugdzorg

Goedemorgen. Gespecialiseerde jeugdhulpinstellingen zijn veel geld kwijt aan papieren rompslomp, bijna de helft van de mensen die thuis zitten met een uitkering willen of kunnen niet werken en Ghostbusters is terug, maar nu met vrouwen in de hoofdrollen. Zelden werd een film zo vervloekt. Dit en meer leest u in onze ochtendnieuwsbrief.

Redactie
De vrouwelijke Gostbusters. Beeld ap
De vrouwelijke Gostbusters.Beeld ap

Veel extra papierwerk jeugdzorg

Instellingen die gespecialiseerde hulp bieden aan kinderen met (zware) psychische problemen zijn gezamenlijk ongeveer 18 miljoen euro per jaar extra kwijt aan bureaucratie. De kosten zijn opgelopen sinds gemeenten verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg.

Van der Steur vindt extra geld voor veiligheid niet nodig

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) vindt dat hij volledig tegemoet is gekomen aan de voorwaarden waaronder de Tweede Kamer in november instemde met zijn begroting voor 2016.

CBS: Na drie jaar in de bijstand neemt lust tot werken af

Bijna de helft van de mensen die thuis zitten met een bijstandsuitkering wil niet werken of zegt dat niet (meer) te kunnen, zo blijkt uit onderzoek van het CBS.

Onderzoeksschip stuit op grote wrakstukken EgyptAir

Een onderzoeksschip heeft grote wrakstukken gevonden van het EgyptAir-toestel dat in mei van de radar verdween. Het Egyptische onderzoeksteam heeft de eerste foto's van de brokstukken van de Airbus A320 bekeken.

null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock

Vandaag in het nieuws

Een spannende dag voor eindexamenleerlingen van VMBO, HAVO en VWO: zij krijgen vandaag tussen 13.00 uur en 19.00 uur te horen of ze geslaagd zijn. Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, woont het International Economic Forum in St. Petersburg bij en zal daar spreken met de Russische president Vladimir Poetin. En de Amerikaanse president Barack Obama bezoekt de plek van de schietpartij in Orlando.

Op het EK treffen Engeland en Wales elkaar in groep B, strijdt Oekraïne tegen Noord-Ierland in groep C., en komen Duitsland en Polen eveneens in groep C in actie.

Aanraders van de redactie

Freelancesoldaat met terreurdaad als droom

Voor Larossi Abballa (25) was het plegen van een terreurdaad een droom, die hij ook in Frankrijk kon verwezenlijken. Elk doelwit was goed. Een profiel. (+)

Net begonnen en nu al de onderbuik mobiliseren

Met 'Denk heeft Nederland aan het denken gezet', opende partijvoorzitter en Kamerlid Özturk het Facebook-filmpje dat de afgelopen dagen van alle Facebook-filmpjes de meeste aandacht kreeg in de media. Dit ondanks de waarschuwing die erbij stond: 'De media willen níet dat je dit ziet...' Kinderpsychologie werkt altijd, woensdagmiddag hadden 176 duizend mensen het filmpje bekeken. (+)

Zelden werd een film vooraf zo vervloekt

Ghostbusters is terug, nu met vrouwen in de hoofdrol. Zelden werd een film vooraf zo vervloekt. Is het seksisme of zijn we het uitmelken van succesformules beu? (+)

null Beeld reuters
Beeld reuters

Vissers mogen onder water hun gang gaan

Ik gun mijn kinds kinderen gebieden met prachtige begroeide schelpenbanken en veel grote vissen.

Één IJsland is best te doen

Ging hij weer staan, wijdbeens, op 33 meter van het doel. Broekje even optrekken, turbodijen tonen. Vrije trap nemen. Pats, in de muur. Ronaldo kon dinsdag slecht verdragen dat niet hij, de grote Ronaldo, maar zij, onverschrokken kerels van dat kleine IJsland, de mannen van de avond waren. (+)

'Teloorgang van de politieke partij is onomkeerbaar'

Voor de politieke partij heeft het laatste uur geslagen. (+)

undefined

Plusteken bij een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

null Beeld Collignon
Beeld Collignon
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden