Een reisroute voor paarden

Een ruiter waagt zich niet aan lange tochten als hij niet weet waar zijn paard kan rusten, drinken en overnachten....

In de Achterhoek en Twente heeft de vereniging 53 bedrijven gevonden, waar ruiter en paard terecht kunnen. De maneges, campings, stoeterijen en andere bedrijven zullen via ruiterroutes met elkaar verbonden worden. De vereniging hoopt paardenliefhebbers naar het oosten van het land te lokken. Volgens Dijkman zijn er in Nederland 400 duizend recreatieve ruiters, die voornamelijk dicht bij huis rijden. Een lijst van 'gekwalificeerde' bedrijven met voorzieningen voor paarden en parkeerplaatsen voor trailers moet ruiters en koetsiers overtuigen. Ze kunnen, volgens de vereniging, met een routekaart bij de hand met een gerust hart op weg gaan voor meerdaagse tochten. Om de paar uur rijden zijn er rustplaatsen.

Het idee had al dit voorjaar moeten zijn uitgewerkt, maar de MKZ-crisis belette dat. Dijkman en zijn collega's willen deze zomer routepaaltjes plaatsen en bedrijven afgaan in gebieden, die nog zijn gesloten vanwege het MKZ-risico.

Het project van de Vereniging Paardentoerisme wordt gevolgd in andere delen van het land. Zo overwegen ook Friezen een paardenroute uit te zetten.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden