Een professional, in dienst als algemeen medewerker

Showroommedewerker, 2.818 euro bruto (38 uur)

Beeld thinkstock

Dilemma

Maud (42) nam veel kennis mee naar haar huidige baan, maar heeft steeds vaker het gevoel dat ze daar te weinig voor wordt beloond. Voorheen adviseerde zij bij een groothandel over het maken van lichtplannen. Ze werkte veel samen met installateurs. Vijf jaar terug stapte ze over naar een lichtdetailhandel.

Haar kennis als lichtadviseur komt goed van pas in de showroom. Nog steeds geeft zij lichtadviezen, nu op wat kleinere schaal, aan particulieren en bedrijven. Maud is aanspreekpunt voor collega's, die haar geregeld technische vragen stellen.

Allemaal prima, maar ze vindt haar specifieke kwaliteiten moeilijk te rijmen met de naam van haar functie: algemeen medewerker. Ook ervaart Maud een sterk toegenomen werkdruk, terwijl haar salaris al vijf jaar hetzelfde is: 2.818 euro bruto per maand. Ze wordt naar haar weten betaald volgens de cao elektrotechnische detailhandel. Wordt het niet tijd voor een betere functieomschrijving en passende salarisverhoging?

Advies

Maud mag dan werken in de elektrotechnische detailhandel, haar salaris valt ver boven de cao van die branche, zegt Klazina Tulner, specialist functiewaardering bij vakbond CNV. 'Het maximum van de cao is 2.219,70 euro. Dat is een verschil van ruim 600 euro.' Ontevreden hoeft Maud dus niet te zijn.

Haar functiebenaming is wel erg 'algemeen gesteld'. De omschrijving doet volgens Jacco van den Berg van het gelijknamige trainingsbureau geen recht aan haar werk. 'Jij bent een professional op het gebied van verlichting, tekent verlichtingsplannen en geeft adviezen aan particulieren en organisaties. Door jouw ervaring ben je de vraagbaak van de organisatie, die ook nog in de showroom verlichting weet te verkopen.'

Maar, zegt Leonie Mutsaers van Berenschot, de trend is dat functies in organisaties generieker worden beschreven. 'Dit kan betekenen dat jouw taken niet een op een beschreven staan. Mocht je het gevoel hebben dat je taken op hoofdlijnen ook sterk afwijken van de functiebeschrijving, dan kun je uitleg vragen aan een hr-medewerker of leidinggevende.'

Omdat Maud een hogere werkdruk ervaart is een gesprek sowieso slim, al kan Mutsaers moeilijk zeggen of zwaardere taken of andere omstandigheden, zoals een geringer aantal collega's, hiertoe hebben geleid.

Let erop dat je zaken in de juiste volgorde aankaart, zegt Tulner van het CNV: je moet het eerst eens zijn over wat de functie inhoudt. Pas dan kun je weten of je overvraagd wordt. 'Daarna kunt u kijken - eventueel in vergelijking met andere sectoren - of het salaris marktconform is.'

Het uitgebreide advies lezen of weten hoe het er met uw salaris voor staat? intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden