Een opleiding van de baas is niet meer vanzelfsprekend

Verdien ik wel genoeg? Functie: verzorgende, 1.201 euro bruto (24 uur).

Carien Ten Have
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dilemma

Na een uitgebreide carrière in de creatieve sector besloot de 48-jarige Mathias vier jaar geleden dat het tijd was voor iets anders. Hij liet zich omscholen om te gaan werken in de gezondheidszorg. Twee jaar lang deed hij een opleiding tot verzorgende en inmiddels werkt hij met veel plezier in de thuiszorg, waar hij ouderen helpt met de dagelijkse verzorging. Hij begon zijn baan als leerling, dat leek niet meer dan normaal. Maar inmiddels verwacht Mathias toch wel wat meer. Hij is ingedeeld in functiegroep 35 en krijgt een salaris van iets meer dan 1.200 euro bruto bij een driedaagse werkweek. Heeft hij niet recht op meer? En hoort zijn werkgever niet ook zijn leeftijd, werk- en levenservaring mee te nemen in het salaris?

Advies

Het is begrijpelijk dat Mathias met zijn jarenlange werkervaring niet erg blij is dat hij nu weer als beginner wordt ingeschaald. Toch moet hij over zijn nieuwe werkgever niet al te streng oordelen. Zijn baas heeft de kosten voor de opleiding betaald en nu heeft Mathias er zelfs een baan, iets wat met de huidige arbeidsmarkt helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Wat betreft salaris en inschaling zit hij er ook niet zo ver naast. 'Op het eerste gezicht lijkt jouw salaris in overeenstemming met de functiewaardering. Ervaring in de zorg speelt bij de inschaling zeker een rol, maar aangezien je net je opleiding hebt afgerond, is de inschaling in de eerste periodiek begrijpelijk', zegt Jessica van Ruitenburg van FNV.

'Mijn advies is te proberen anders naar je situatie te gaan kijken en deze te gaan zien als een mogelijkheid om je persoonlijke- en professionele ontwikkeling een impuls te geven', zegt Jacco van den Berg van het gelijknamige trainingsbureau. Mathias werkt nu tenminste in een sector waarin hij het naar zijn zin heeft en kan de tijd bij zijn huidige werkgever gebruiken om ervaring op te doen. Er zit nog een positieve kant aan. Van den Berg: 'Je doet nu ieder jaar als verzorgende ervaring op en dat wordt jaarlijks gewaardeerd met een periodieke verhoging. Je zit dus in de lift naar boven.'

Wil Mathias per se een hoger salaris? Dan kan hij bij zijn werkgever proberen om sneller door de salarisschaal te groeien. 'In de cao is opgenomen dat werkgevers aan een medewerker op meerdere momenten een salarisverhoging toe kunnen kennen bij een positieve beoordeling', zegt Marieke Visser van adviesbureau Berenschot. 'Als jouw leidinggevende tevreden over je is, raad ik je aan hierover eens een balletje op te gooien.' Maar rijk moet Mathias zich nog niet rekenen. In de zorg komt een dergelijke salarisverhoging niet vaak voor.

Het uitgebreide advies lezen of weten hoe het er met uw salaris voor staat?

intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden