Een on-hondse route

Na de zotte sprongen van vorige week werd de orde hersteld. De straatstenen kregen weer hun normale grijsnatte kleur en naast de haag ligt een plas....

Johan de Vos

We hoeven geen ervaren detective te zijn om te beseffen dat de begeleider van de hond daar niet loopt om de hond uit te laten, maar om belangstelling te wekken. De hond loopt waar zijn baasje loopt, als hij dat niet doet, wordt hij vastgeknoopt. Hij heeft weinig keuze. Omdat zijn baasje midden op straat loopt doet de hond dat ook. Maar voor een hond is deze omgeving de minst aantrekkelijke plek van het landschap. Midden op straat is niets te vinden. Als we ons inleven in de behoeften van een hond, dan zouden we de voorkeur geven aan de rand van de weg, de dichte omgeving van de bomen, vlakbij de caravan of op het gras in de voorgrond. Waarom wordt dit beest gedwongen een on-hondse route te volgen?

De man doet alsof hij de fotograaf niet ziet. Hij houdt het bakje van de riem in de rechterhand en de andere iets té nonchalant in zijn jaszak. De fotograaf staat nochtans vlakbij. De foto (we merken het aan het perspectief) werd niet van veraf gemaakt met een telelens, maar gewoon van dichtbij. De man negeert dus de aanwezigheid van de fotograaf. Meer nog: hij laat zich bekijken. En waarschijnlijk hoopt hij dat er van achter de vensters mensen zijn die hem zien passeren in deze opvallende houding en kledij. Wat is zijn motief?

We stellen ons nog meer vragen: de auto aan de overkant van de straat (die op de foto doorgesneden wordt door de scheve boom) werd nog voor geen millimeter verplaatst, hetzelfde geldt voor de auto achter de scheve boom. Zijn dit dan toch nepauto's? Het witte rechthoekje onder de stenen bol rechts is blijkbaar waterbestendig? Er kwam een nieuwe auto. Is het de auto van de man met de hond? Komen ze uit een ander landschap? Een opvallende indringer?

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden