Een mazzeltje voor onze vriend Donner

Je hebt weleens van die onderwerpen ‘waar je iets mee hebt’. Ik heb dat met het ontslagrecht...

Dat houdt mij regelmatig bezig, ook op kantoor. Zo zie ik dat mijn grote vriend en voorbeeld Piet Hein Donner en zijn dromerige kornuiten zich al maanden wezenloos studeren op dat onderwerp. Een paar van zijn in het ontslagrecht gespecialiseerde ambtenarenvedettes doen af en toe dan ook publiekelijk nog wat onhandige uitspraken.

Beetje dom wel. Maar ja, het lijkt erop dat een ambtenaar gedwongen een mediatraining laten volgen weinig tot geen zoden aan de dijk zet. Zonde van het geld.

Ik wil me graag ongevraagd bemoeien met de ontslagrechtdiscussie. Even een paar suggesties mijnerzijds. Hoef ik niet eens voor betaald te worden. Mazzeltje, voor vriend Donner. Want wat is er nou eigenlijk allemaal aan de hand? Simpel gesteld: ontslaan is te kostbaar en het is iedere keer een verschrikkelijke toestand om naar zo’n kantongerecht te gaan. Wetende dat je na vijf minuten door de griffier de gang wordt opgestuurd om het onderling even te regelen. Wel goed voor de werkgelegenheid onder de grijzende notabelen, maar het voegt natuurlijk niks toe. Daarom gaan we het anders doen.

De wet stelt gewoon verplicht dat iedere werkgever een ontslagregeling overeenkomt met de vakbond. Of met de ondernemingsraad. En dat is het dan. Meer heb je niet nodig. Moet er iemand weg omdat de baan vervalt, dan pas je gewoon de bestaande regeling toe. Simpel. Vindt het slachtoffer snel een andere baan, met behulp van een outplacementbureau, dan wordt de uitkering bij ontslag gewoon lager, want het inkomen is zeker gesteld. Doen ze in sommige delen van Amerika ook en de ervaring is uitermate positief. Heb trouwens laatst ontdekt dat er ook outplacementbureaus op de markt zijn waar je echt iets aan hebt. Wist ik niet. Wel mooi.

En is er echt geen baan voorhanden, omdat de werkzoekende het zaakje loopt te verstieren, dan krijg de minkukel een bedrag mee van de werkgever. En een vooraf vastgestelde werkloosheiduitkering. Kan meteen de helft van het UWV naar huis en een heel rijtje rechters, advocaten en griffiers. Met een beetje bijscholing kunnen die in de toekomst nog hele nuttige dingen gaan doen. In de strafrechtomgeving of zo. Met dit alles wil ik maar zeggen: de snelheid moet in het ontslagproces worden gebracht en dat hoeft dan helemaal niet slecht uit te pakken voor werknemers. Integendeel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden