Een leuke filmposter

Er was deze week nogal wat commotie over de poster van een film over een niet zo erg aardige Sinterklaas; een horror-Sint zelfs, zoals in alle uithoeken van de media met nauwelijks verborgen walging werd vastgesteld.

De strijd tegen de duistere poster van Sint, een film van Dick Maas, werd gestart door een andere filmmaker, Johan Nijenhuis. Hij kreeg steun van een ouderorganisatie, duizenden verontruste burgers en - hoogtepuntje - het Sinterklaasmuseum Meine Boonstra in Zwolle.


Allemaal menen ze dat onze kinderen na het zien van de poster levenslang zullen zijn beschadigd. Dit alles tot groot genoegen van Maas, want zó makkelijk wordt het filmmakers die aandacht willen trekken zelden gemaakt.


Maar de kinderen zelf dan?


Niemand vroeg het de kinderen, op PowNed-verslaggeefster Jojanneke van den Berge na. Nog voordat de hel in de media losbarstte, maandag, toonde ze in PowNews de poster aan een half dozijn kleuters.


Die wierpen er allemaal een vluchtige blik op en zeiden vervolgens monter en volkomen onaangedaan dat ze het een leuke poster vonden, en ook een mooie poster. Jochie van een jaar of 5, op de vraag van Van den Berge of hij de film zou willen zien: 'Ja.'


Paul Onkenhout


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden