'Een kwaliteitsmanager is nog geen beleidsmaker'

Peter (54) is kwaliteitsmanager bij een producent van staalconstructies. Zijn bedrijf maakt, last en monteert staal- en metaaldelen in bijvoorbeeld bedrijfshallen of stadions. Peter zorgt dat aan de vereiste kwaliteits- en veiligheidseisen wordt voldaan en dat het bedrijf daarvoor gecertificeerd is. Als lasingenieur zorgt hij er voor dat ook alle lassers de juiste certificaten hebben en organiseert hij voor hen zowel las- als veiligheidstrainingen. Peter is tevreden over zijn werk, zijn baas is tevreden over hem. In het bedrijf staat binnenkort een reorganisatie op stapel. Peter denkt dat dit een goed moment is om zijn salaris te bespreken. Is zijn bruto maandsalaris van 4300 euro en auto van de zaak wel marktconform?

© getty Beeld
© getty

Boven cao
'Je wordt beloond conform de cao voor de metaal & techniek. Daarbij hoort een uitgebreid handboek functie-indeling. Cao en handboek zijn op internet te vinden, bijvoorbeeld op onze website, waarop ook nog een populaire versie van de cao staat en een wegwijzer bij het handboek. Hiermee is je salaris zonder meer te controleren. Weet wel, dat de betreffende cao een minimum cao is, wat betekent dat bedrijven meer kunnen betalen. En dat doen ze ook, in dit geval wel zo'n 10 tot 15 procent meer. Jammer dat ze dat niet in de cao willen vastleggen...

'Jouw functie staat niet letterlijk in het handboek, maar er is voldoende houvast. Begin bij de wegwijzer en zoek een geschikte functiefamilie. Elke familie staat in het handboek beschreven met een aantal functies van oplopend niveau. In verband met de gewenste anonimiteit loop ik het niet na, maar het is niet moeilijk. Ik kom uit op salarisgroep 10, mogelijk 11. Bij 11 met de eerder genoemde 15 procent erbovenop (alles opgerekt) haal ik net jouw salaris. Dus concludeer ik dat je niet te weinig verdient.

'Wil je toch meer, dan kun je proberen individueel iets te regelen, bijvoorbeeld een toeslag. Of een 'indeling boven cao', dus boven salarisgroep 11. Dan kun je een hoger salaris afspreken, maar heb je niet de zekerheid van een cao. Je hebt een vrij unieke en voor het bedrijf belangrijke functie.'

Frank Knauf, adviseur beloning & functiewaardering, FNV Bondgenoten

'Safe'
'Als KAM (kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu) coördinator regelt u benodigde certificeringen, coördineert u opleidingen en verzorgt u veiligheidsvoorlichting. Vaak is een KAM coördinator verantwoordelijk voor de inrichting, beheer en toepassing van een 'integraal zorgsysteem'. Zo borgt een organisatie dat relevante en actuele wetgeving wordt toegepast, er veilig wordt gewerkt en voorschriften worden ontwikkeld en nageleefd.

'Een reorganisatie is de aanleiding waarom u zich afvraagt of u zelf qua salaris nog wel 'safe' zit. Met 4.300 euro bruto per maand ligt uw salaris hoger dan gemiddeld voor vergelijkbare functies. U heeft al de nodige ervaring, dus dat is niet verwonderlijk. Vermoedelijk heeft u het einde van de salarisschaal al bereikt.

'Een marktconform fulltime salaris voor vergelijkbare functies ligt tussen 3.700 en 4.100 euro per maand. U vermeldt niet expliciet dat u verantwoordelijk bent voor de ontwikkeling van het KAM-beleid. Mocht dit wel het geval zijn, dan ligt het beloningsniveau hoger.

'Tot slot uw auto van de zaak. Dit is niet erg gebruikelijk voor een KAM coördinator. Mogelijk is de bedrijfsauto noodzakelijk om uw werk te kunnen uitvoeren, omdat u bijvoorbeeld veel onderweg bent naar verschillende locaties. Zo niet, dan is het een mooi extraatje waarmee u zich in positieve zin onderscheidt van anderen in soortgelijke functies.'

Maartje Elderhuis, beloningsadviseur Berenschot

Lastig
'Uw functienaam is kwaliteitsmanager maar de taken die u verricht en de rollen die u vervult, behoren naar mijn inschatting niet echt bij een manager. Uw werkzaamheden, bevoegdheid en verantwoordelijkheden liggen veel meer op uitvoerend en coördinerend niveau. Uw salarisvraag is dan ook lastig beantwoorden!

'Een 'echte' kwaliteitsmanager zorgt voor stuurinformatie over de prestaties van het kwaliteitssysteem. Hij of zij maakt het aantal klachten en afwijkingen inzichtelijk en rapporteert over de aard van de klachten en over klantentevredenheid. Ook maakt zijn of haar rapportage zichtbaar hoe de toeleveranciers hebben gepresteerd, hoeveel uitval en afval (in productie) er is geweest en hoeveel bijna ongevallen. Op basis van deze en andere informatie kan de directie 'sturen'. Verricht u deze werkzaamheden, geeft u leiding en formuleert u beleid? Zo ja, dan verdient u zeker te weinig. Zo nee, dan lijkt het dat u 'alleen staat' in uw (veiligheids/opleidings) functie. En dan is uw salaris zo slecht nog niet.

'Als u ontevreden bent over uw salaris, dan leest u hierboven hoe u meer kunt gaan verdienen. Echter, een hoger salaris betekent veelal ook meer verantwoordelijkheden en in uw geval waarschijnlijk meer bureauwerk en leiding gaan geven. Het is belangrijk scherp te krijgen of u dit wilt en kunt. De keuze is aan u.'

Jacco van den Berg, Van den Berg Training en Advies

Verdien ik wel genoeg?
Heb je ook het idee dat je te weinig verdient of dat je recht zou hebben op een bonus, een leaseauto of een telefoon? VKbanen geeft advies. VKbanen beantwoordt al je beloningsvragen. Mail de volgende gegevens en je vraag naar banen@volkskrant.nl: naam, e-mailadres, leeftijd, functie, bruto jaarsalaris en opleiding. Als je vraag geschikt is, sturen we hem naar ons panel van experts. Zij zullen zich erover buigen. Het advies komt zowel op de website, als in de krant geanonimiseerd. (Tekst Jeroen Visser, foto getty)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden