Een kwaliteitsmanager is nog geen beleidsmaker

Dilemma

Peter (54) is kwaliteitsmanager bij een producent van staalconstructies. Zijn bedrijf maakt, last en monteert staal- en metaaldelen in bijvoorbeeld bedrijfshallen. Peter zorgt dat aan de vereiste kwaliteits- en veiligheidseisen wordt voldaan en dat het bedrijf daarvoor gecertificeerd is. Als lasingenieur zorgt hij ervoor dat alle lassers de juiste certificaten hebben en organiseert hij las- en veiligheidstrainingen. Peter is tevreden over zijn werk, zijn baas is tevreden over hem. Er staat een reorganisatie op stapel. Een goed moment om zijn salaris te bespreken, denkt Peter. Is zijn salaris en auto van de zaak marktconform?

Advies

Een kwaliteitsmanager heeft een 'unieke en voor het bedrijf belangrijke functie', zegt Frank Knauf van FNV Bondgenoten. Daarbij hoort een goed salaris. Omdat Peter binnen de cao metaal en techniek valt, kan hij precies nakijken hoeveel hij zou moeten verdienen. Het cao-bedrag is een minimumbedrag, doorgaans betalen de metaalbedrijven 15 procent meer, vertelt Knauf. Dat is bij Peter ook het geval, meent de beloningsadviseur, die concludeert dat Peter dus 'niet te weinig verdient'.

Ook Maartje Elderhuis van Berenschot denkt dat Peters salaris op niveau is en zelfs beter dan wat normaal is in vergelijkbare functies. Een marktconform salaris ligt volgens haar tussen de 3.700 euro en 4.100 euro. Bovendien heeft Peter een auto van de zaak, wat ook niet gebruikelijk is. 'Dat is een mooi extraatje waarmee u zich in positieve zin onderscheidt', meent Elderhuis.

Maar zowel Elderhuis als beloningsexpert Jacco van den Berg geeft aan dat hun oordeel afhangt van de mate van verantwoordelijkheid die Peter heeft. Bepaalt hij het totale 'KAM' (kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu) beleid? Zorgt hij ervoor dat actuele wetgeving over zorg en veiligheid wordt toegepast en in voorschriften wordt omgezet? Elderhuis: 'Als dat zo is dan ligt uw beloningsniveau hoger.'

Van den Berg denkt niet dat de taken van Peter zo ver reiken. Hij schat in dat Peters werkzaamheden meer op uitvoerend en coördinerend niveau liggen. Een 'echte' kwaliteitsmanager informeert en stuurt de directie over het hele KAM-beleid. Hij rapporteert over zaken als binnengekomen klachten, over klanttevredenheid, de prestaties van toeleveranciers en de (bijna-)ongevallen. 'Verricht u deze werkzaamheden, geeft u leiding en formuleert u beleid? Zo ja, dan verdient u zeker te weinig. Zo nee, dan is uw salaris zo slecht nog niet.' Peter kan zich wellicht meer gaan richten op die leidinggevende en beleidsmatige taken. Maar, zegt Van den Berg: 'Een hoger salaris betekent veelal ook meer verantwoordelijkheden en in uw geval waarschijnlijk meer bureauwerk en leidinggeven. Het is belangrijk scherp te krijgen of u dit wilt en kunt. De keuze is aan u.'

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden