Een blokje samengeperste koeienstront

Het beste hippieverhaal

Friese koeienstront. Foto RV

Begin jaren zeventig woonden wij als beheerdersechtpaar (jawel, jong getrouwd) van een studentenflat in Amsterdam-Noord. Onze voornaamste taken waren ruzies beslechten, sommeren kattenpoep op te ruimen, ingetogener de seks te beleven, en misschien wel het belangrijkste: de distributie van het toiletpapier regelen.

Ondanks de studententijd leidden wij al een redelijk burgerlijk bestaan en ons hippieleven liep op zijn einde. Burgerlijk in de zin van wonen: we hadden een eigen keuken, bad- en slaapkamer en een zwart-wittelevisie. Een studiegenootje kwam wekelijks Peyton Place kijken; in ruil daarvoor kregen wij stickies uit eigen teelt.

Toen een nichtje, dat niet rookte, met vriend uit Friesland kwam logeren, brachten ze behalve oranjekoek ook vol trots een blokje hasj mee. Kijk, dat hadden ze ook in Friesland! Tuurlijk...

Mijn nicht taaide na enkele trekjes kotsmisselijk af, haar hebben we die dag niet meer gezien. Wij drieën merkten niets, geen enkel euforisch moment. Sterker, we twijfelden hard over de samenstelling van het blokje genot. De conclusie: een stuk geperste koeienstront van Friese afkomst, daar kun je goed ziek van worden.

Anne Bottemanne, Koog aan de Zaan.

Vorige week zochten we nog één allesovertreffend hippieverhaal. We kregen er twee. Dus pas na volgende week een nieuw thema. Heeft u een suggestie? didu@volkskrant.nl

Meer over