Een belabberd startsalaris sleep je jaren met je mee

Quinty (35) is ambitieus. Na achtereenvolgens MBO en HBO werktuigbouwkunde te hebben afgerond, begon ze in 2002 als constructeur bij een ingenieursbureau. Inmiddels heeft ze twee post-hbo opleidingen gevolgd en is ze opgeklommen tot hoofdconstructeur. Ze is verantwoordelijk voor het tekenen en berekenen van de ontwerpen, variërend van staal- tot mechanische constructies. Ondanks haar groei in verantwoordelijkheden is haar salaris maar mondjesmaat gestegen, naar 2900 euro. Sterker nog: ze heeft het gevoel dat collega's met minder verantwoordelijkheid meer gegund wordt dan haar, ondanks dat ze een 'belangrijke steunpilaar' is binnen het bedrijf. 'Is het tijd om mij te oriënteren naar andere bedrijven?', vraagt Quinty.

© getty Beeld
© getty

'U bent een steunpilaar en de positieve beoordelingen stemmen u tot tevredenheid. Dat kan niet voor het salaris en de werksfeer gezegd worden. Qua verdiensten schiet het naar uw mening de laatste jaren niet op en u heeft het vermoeden dat een salarissprong u niet wordt gegund.

'In de cao metaal & techniek kan ik uw functie niet direct plaatsen. De inhoud van uw functie is divers en daardoor niet makkelijk te herleiden naar een schaal. Wat wel makkelijk te achterhalen is, is dat op 6 april een principe akkoord is afgesloten met onder meer afspraken over een structurele loonverhoging van 4,45 procent over 25 maanden. Ook is de cao waar uw werkgever zich minimaal aan moet houden, verbetert op het gebied van opleiding.

'Naar mijn inschatting verdient u te weinig, maar dat is lastig om op basis van de cao te onderbouwen. Een scan langs advertenties leert dat een salaris tussen 3.250 en 3.500 euro zeker mogelijk is. U kunt daar zelf achterkomen door te solliciteren. Dan ervaart u meteen of en hoe gewild uw expertise in de arbeidsmarkt is. Vervolgens kunt u met meer (zelf)vertrouwen onderhandelen over uw salaris en over een te volgen opleiding. Door het laatste stijgt uw toegevoegde waarde en vergroot u uw kansen op de interne- en externe arbeidsmarkt. Ik heb er wel vertrouwen in, nu u nog!'

Jacco van den Berg, directeur Van den Berg Training en Advies

'De waardering van je werkgever heeft zich tot nu toe vooral geuit in het volgen van allerlei aanvullende opleidingen. Een waardevolle investering, die zich uiteindelijk ook zal uitbetalen in een hoger salaris. Op dit moment komt daar echter nog weinig van terecht. Je salaris van 2900 euro bruto per maand ligt onder het marktgemiddelde van mensen in een soortgelijke functie met een vergelijkbare opleidingsachtergrond en ervaring.

'Je aanvangssalaris van 1700 euro per maand was al behoorlijk laag; mogelijk heb je dit in de afgelopen jaren nooit kunnen inlopen. Daarnaast brengt doorgroeien binnen een organisatie veelal minder grote (salaris)stappen met zich mee dan wanneer je tussentijds wisselt van werkgever.

'Het vermoeden dat je salaris te laag is, wordt hiermee bevestigd, en dat zit je ongetwijfeld niet lekker. Je had al het gevoel 'dat het je niet gegund wordt', en dat je links en rechts wordt ingehaald door collega's. De snelste manier om echt stappen te maken is waarschijnlijk op zoek te gaan naar een andere werkgever. Na altijd bij hetzelfde ingenieursbureau te hebben gewerkt is het nu wellicht het overwegen waard of het tijd wordt je ervaringen elders te gelde te maken.'

Maartje Elderhuis, beloningsadviseur Berenschot

'Je bent al 9 jaar in dienst bij dit bedrijf en flink gegroeid in functie en salaris. Van 1.200 naar 2.900 euro. Ik heb je huidige functie niet helemaal helder, maar heb er wel een gevoel erbij. Dat wordt een advies in 2 varianten van functiezwaarte.

'Het startsalaris van de lichte variant zit 100 euro hoger en van de zware 400. De eindsalarissen zijn na 9 jaren 3.900 respectievelijk 4.300 euro. Alleen als je heel snel groeit, promoveer je naar een eindsalaris. Anders niet want opeenvolgende salarisschalen overlappen deels en bij een promotie ga je natuurlijk niet minder verdienen.

'Een redelijke promotie is in de regel naar de hogere schaal naar het naasthogere salaris plus een periodiek (of 3 à 4 procent). En dan kun je weer verder doorgroeien. Het is plausibel dat je nu 300 à 400 euro boven het startsalaris zou moeten zitten. En dan kom je tussen de 400 à 800 euro tekort. Je schat zelf dat je op circa 3.500 euro zou moeten zitten. Wij zijn het helemaal eens!

'Hoe is dat nou zo gekomen? Het is hier al vaker verteld. Als je tegen een te laag salaris begint, sleep je dat nadeel jaren met je mee, soms voor altijd. Mensen let daarop! De oplossing om een salarissprong te maken en het recht te trekken stond hier ook al eerder: een nieuwe baan elders. Je zult toch sterker moeten onderhandelen voor jezelf. Heb dan in elk geval je gegevens helder, weet wat je ondergrens is en wijk daar niet vanaf.'

Frank Knauf, adviseur beloning & functiewaardering, FNV Bondgenoten

Verdien ik wel genoeg?

Heb je ook het idee dat je te weinig verdient of dat je recht zou hebben op een bonus, een leaseauto of een telefoon? VKbanen geeft advies. VKbanen beantwoordt al je beloningsvragen. Mail de volgende gegevens en je vraag naar banen@volkskrant.nl: naam, e-mailadres, leeftijd, functie, bruto jaarsalaris en opleiding. Als je vraag geschikt is, sturen we hem naar ons panel van experts. Zij zullen zich erover buigen. Het advies komt zowel op de website, als in de krant geanonimiseerd. (Tekst Jeroen Visser, foto getty)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden