Een andere Aldo RossiLoontjens' tweedeVerhalen als ravenHagar en opa Uit het nachtleven

De tweede roman van Jannah Loontjens (1974), die opgroeide in Nederland en Zweden, is getiteld Hoe laat eigenlijk. In Dakar komt Aaf er achter hoe verwrongen haar leven is, als haar zes jaar oudere vriend Ralph haar in haar hotelkamer heeft opgesloten.


Prometheus; € 17,95


'Van deze auteur wil ik meer lezen', schreef Atte Jongstra toen Monografie van de mond van Willem Jardin (1964) in 2008 verscheen. Dat was echter onmogelijk, want de roman was zijn debuut. Maar eindelijk kan Jongstra terecht: Negen raven heet Jardins nieuwe verhalenbundel. Negen stuks.


Meulenhoff; € 17,95


Drie jaar na haar bundel Loper van licht is Wasdom verschenen, de vuistdikke bundel waarin Hagar Peeters (1972) gedichten bundelde die zijn ontstaan in verschillende fasen van haar leven. Ze laat de lezer raden wat jeugdwerk is, en wat van later datum. Op het omslag zien we een foto van kleine Hagar (met staartjes) en opa, in 1979.


De Bezige Bij; € 18,90


Nee, de Aldo Rossi die de hoofdpersoon is in de nieuwe roman Scheerjongen van maria Stahlie is niet de beroemde architect van die naam, die in 1997 stierf. Het is wél een Italiaan, een jongen van vijftien 'die zijn eerste schreden zet op het pad naar furieuze zielenadel', zoals de flaptekst het omschrijft.


Prometheus; € 17,95


Ze is de dochter van schaakgrootmeester en Mulisch-vriend Hein Donner, studeeerde af op liefde en hartstocht (in de Psychologie), en werkte de laatste jaren als telefoniste van een escortbedrijf: Marian Donner (1974) debuteerde in 2006 met de roman 08.30 uur: opstand (waarvan ze het eerste exemplaar aan Harry Mulisch uitreikte). Nu is haar tweede roman uit: Lily, over een vrouw van 90 kilo die haar lichaam verkoopt en overal voor in is. 'Op haar drieëntwintigste verdient ze veel geld met haar vet.' In de roman komt de discussie over de zogeheten peespasjes voor prostituées aan de orde, waar de Tweede Kamer op 3 februari over stemt.


Prometheus; € 17,95


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden