DUITSLAND

In het Kunst-Museum schilderijen en werken op papier van Henning Kürschner en installaties, schilderijen en tekeningen van Apostolos Palavrakis (t/m 19 juli)....

Ahlen

Bedburg-Hau

In Museum Schloss Moyland de tentoonstelling Von Warhol bis Waldmüller: meer dan 180 schilderijen uit de 19de en 20ste eeuw uit de collectie van het Von der Heydt-Museum in Wuppertal (t/m 26 juli).

Bremen

In de Kunsthalle de tentoonstelling Im land der Sehnsucht. Mit Bleistift und Kamera durch Italien 1800-1880 met werk van kunstenaars en fotografen die in de 19de eeuw van Venetië tot Sicilië reisden en daar werkten. Eugène Delacroix - Orientalische Impressionen, met werk van Delacroix uit de eigen collectie (t/m 5 juli).

Bonn

Tijdens de Wereldtentoonstelling in 1900 opende in het centrum van Parijs het Petit Palais zijn deuren, waar vanaf dat moment de stadscollectie werd ondergebracht. De verzameling is inmiddels uitgegroeid tot een omvangrijke, waardevolle collectie, met het zwaartepunt op 19de-eeuwse Franse kunst. De Kunsthal in Bonn heeft 180 werken uit de 19de-eeuwse Franse kunst-collectie in bruikleen. Daaronder werk van Delacroix, Courbets, Corot, Monet, Pissaro en Bonnard, Gauguin en Cezanne. Tot en met 27 september. Verder in de Kunsthal (t/m 23 augustus) een grote tentoonstellling over de Iberiërs, die leefden van de 6de tot aan de 1ste eeuw voor Chr.

Duisburg

In het Wilhelm Lehmbruck Museum objecten en foto's van Man Ray, t/m 28 juni.

Düsseldorf

De Amerikaan Alan Ginsberg overleed vorig jaar. De Kunstverein eert de Beat generation-dichter met een tentoonstelling van foto's die Ginsberg maakte, t/m 5 juli.

In de Konrad Fischer Galerie, Platanenstrasse 7, werk van Carl Andre. Western Red Cedar, t/m 27 juni.

Hamburg

Ein Traum von Liebe und Tod in de Kunsthalle omvat schilderijen, aquarellen, tekeningen en grafisch werk van Britse kunstenaars die behoorden tot de de symbolisten, een groep Britse kunstenaars die dromen en waanwerelden verbeeldden. Voorts in de Kunsthalle een overzicht van de belangrijke Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman uit de periode 1965-1994, t/m 6 september. Tot eind juni is in de Kunsthalle ook de Ruben-collectie tentoongesteld. Deze collectie bestaat uit 'verboden' schilderijen, aquarellen en tekeningen van Hamburgse schilders, gemaakt in de jaren dertig en veertig.

Mönchengladbach

Het Stedelijk Museum toont t/m 26 juli foto's van Man Ray.

München

In Die Neue Sammlung, Prinzregentenstrasse 3, een retrospectief van Andreas Feininger, Photographs 1928-1988 (t/m 13 september).

Murnau

Abseits der Grossstadt - oberbayerische Landschaft is een tentoonstelling van Max Beckmann, die heeft geschilderd dan menselijke figuren, t/m 12 juli.

Wolfsburg

Stephan Balkenhol's beelden zijn overwegend van hout, het onderwerp vooral de mens. Het Kunstmuseum toont zijn werk, t/m 23 augustus. Verder presenteert het Kunstmuseum fotowerk van Andreas Gursky (t/m 23 augustus). Tot en met 9 augustus ook Tuning up #5, met werk van Nam June Paik, Douglas Gordon, Gary Hill.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden