DUITSLAND

In Museum Schloss Moyland een overzicht van tekeningen van Andy Warhol, uit de periode 1942 tot 1987, t/m 20 september....

Bedburg-Hau

Berlijn

Criss-Cross is een estafetteproject waarbij twee Duitse kunstenaars (Dominik Bausinger, Stefan Gugerel) en twee Nederlandse kunstenaars (Sublunar & Beyond, Jop Horst) afwisselend werken in Kunstruimte Kampen en Kunstruimte Berlin (Sophienstrasse 18). Steeds donderdag t/m zondag, t/m 13 september.

De befaamde Gemäldegalerie is in oude luister hersteld. De grote verzameling oude meesters en kunst van de 14de tot de 18de eeuw is na jaren weer toegankelijk voor publiek.

Bonn

In de Forum van de Kunst- und Ausstellungshalle van 4 t/m 9 september het internationale festival voor dans, film en nieuwe media, Pictures of (e)motion. De belangrijkste productie is Das Feuer, das Wasser, Der Schatten door het dansensemble Compania Roberto Castello i.s.m. componist Giorgio Battistelli en Studio Azzurro (videokunst). Reserveren tel. 00.49.800.1752750.

Bremen

De Kunsthalle wijdt een tentoonstelling aan het werk van de Britse popart-kunstenaar Richard Hamilton, t/m 18 oktober.

Dortmund

Reservate der Sehnsucht is een manifestatie van 35 kunstenaars, die zich afspeelt op vier etages van een 'industrieruïne', het onttakelde gebouw van de voormalige Unionbrouwerij in de Ritterstrasse. Gerald van der Kaap, Kirsten Kaiser, Peter Land, Vito Orazem, Bill Spinhoven, Siegrun Appelt, Marie José Burki, Stan Douglas, Johan Grimonprez e.a. geven in videowerken, foto's en installatie hun visie op 'easy living': verloren idealen en een toevluchtsoord voor iedereen, t/m 4 oktober.

Düsseldorf

In de Kunsthalle een overzicht van het late oeuvre van de Duitse fotograaf Andreas Gursky, 29 augustus t/m 11 oktober.

Esslingen

Op vijf locaties in de stad t/m 6 september de 4. Internationale Foto-Triennale. Het thema is 'Fotografie als Handlung - Photography as Concept'. Informatie: Villa Merkel.

Hamburg

In de Kunsthalle een overzicht van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman uit de periode 1965-1994, t/m 6 september.

Koblenz

De rebel van het realisme wordt hij genoemd, de Franse kunstenaar André Masson. Het Ludwig Museum wijdt een overzicht aan hem, t/m 18 oktober.

Murnau

In het Schlossmuseum een tentoonstelling over het manifest van de kunstenaarsbeweging Der Blaue Reiter, dat in 1912 verscheen. Der Almanach 'Der Blaue Reiter', t/m 8 november.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden