DUITSLAND

Ar Toll Labor, een initiatief van vijf Duitse kunstenaars, beschouwt zichzelf als een laboratorium voor de kunsten. Zaterdag wordt in Bedburg-Hau (nabij Kleef) op het terrein van de Rheinische Landesklinik, in Haus 6, om 15 uur de expositie Über die Grenze geopend....

Bedburg-Hau

Berlijn

In Künstlerhaus Bethanien (Mariannenplatz 2) tot en met zondag 'The Portable Grave', drie schilderijen van Erzsébeth Baerveldt, tekst en foto's van Josef Dabernig en een teksttapijt van Olaf Probst.

Bonn

Tavoli - Why these hands are touching me is een interactieve videoinstalllatie van Studio Azzurro, tot en met zondag in de Kunst- und Ausstellungshalle.

Dresden

In het Altertinum Das Zeitalter Tiepolos, met werken van de zoon van de grote Tiepolo en Venetiaans grafiek uit de 18de eeuw (t/m 16 februari).

Düsseldorf

De Kunsthalle wijdt t/m 13 april een groot retrospectief aan de Russische symbolist Michail Vroebel (1856-1910). In de Kunsthalle dertig olieverven, honderdvijftig werken op papier, twintig keramiekvoorwerpen en een beeldengroep van zijn hand.

De tentoonstelling van René Magritte, 'Die Kunst der Konversation', in Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen is verlengd t/m 31 maart.

Frankfurt am Main

In het Museum für Moderne Kunst t/m 4 mei de expositie Views from Abroad: European Perspectives on American Art. Europese kunstenaars reageren op de meer dan 200 werken van Amerikaanse vakgenoten. Met o.a. Merz, O'Keeffe, Bacon en De Kooning.

Hannover

De Kunstverein (Sophienstrasse 2) toont vanaf zaterdag elf grote viltsculpturen en tekeningen van Robert Morris. Tot en 23 maart, daarna in de Vleeshal in Middelburg.

Kassel

In de Neue Galerie van de Staatliche Museen eigentijdse schilderijen, grafiek en sculpturen. Von Tischbein bis Beuys, t/m 16 februari.

Krefeld

In Museum Haus Lange en Museum Haus Esters (Willemshofallee 91-97) tot en met 31 maart tekeningen en beelden van de Amerikaanse kunstenaar Richard Prince.

Mönchengladbach

In Museum Abteiberg de expositie Martin Kippenberger, 'Der Eiermann und seine Ausleger', waarin het ei symbool is voor het leven. Met Kippenbergers 'Spiderman-atelier' en een nieuwe beeldenserie over Jacqueline Picasso (t/m 20 april).

Münster

Bijna honderd werken van Signac en tijdgenoten zijn te zien in het Westfälischen Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte (t/m 16 februari).

Stuttgart

In de Staatsgalerie nog tot en met 16 februari een grote tentoonstelling over de Venetiaanse schilder Tiepolo.

Tegernsee

Vanwege het dertigjarig bestaan presenteert het Olaf Gulbransson Museum tot en met 16 februari een tentoonstelling van Edvard Munch.

Wuppertal

In het Von der Heydt-Museum een groot overzicht van de schilders die zich hadden aangesloten bij de expressionistische bewegingen Die Brücke und Der Blaue Reiter. Tot en met 16 februari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden