DUITSLAND

Het festival van Bad Kissingen in het noorden van Beieren, ooit een favoriet kuuroord van de Duitse adel en de Russische tsarenfamilie, biedt in de Regentenbau een maand lang uitsluitend orkest-, koor- en kamermuziekconcerten....

Bad Kissingen

Berlijn

Künstlerhaus Bethanien (Mariannenplatz) toont The Cinema Project, een veertigtal videoportretten van internationale kunstenaars, van Vito Acconci en Donald Baechler tot Franz West en Heimo Zobernig. Van 3 t/m 26 juli.

De befaamde Gemäldegalerie is in oude luister hersteld. De grote verzameling oude meesters en kunst van de 14de tot de 18de eeuw is na jaren weer toegankelijk voor publiek. De 2500 kunstwerken, die verspreid waren geraakt over West- en Oost-Berlijn, hebben onderdak gevonden in het Kulturforum in Tiergarten.

Esslingen

Op vijf locaties in de stad t/m 6 september de 4. Internationale Foto-Triennale. Het thema is 'Fotografie als Handlung - Photography as Concept'. In Villa Merkel (tevens informatiecentrum), het Bahnwärterhaus, Galerie im Heppächer, Stadtmuseum en Schwörhaus werk van meer dan vijftig internationale fotografen als Andy Best, Hanne Darboven, Alex Hartley, Teresa Hubbard, Ilya Kabakov, Joseph Kosuth, Tracey Moffatt, Steven Pippin, Zhije Qiu en Hui Zhuang.

Frankfurt am Main

De titel van de tentoonstelling Stuttgart, 17.7.1956 - Sale (Wis.)/USA, 3.3.1977 vermeldt de geboortestad en -datum van de oudste én de jongste deelnemer. Het zijn studenten van de Städelschule, een kunstacademie die in 1817 door de Frankfurter J.F. Städel werd opgericht. In de tentoonstellingshal Portikus van 4 juli t/m 16 augustus een overzicht van wat de Städelschule voorstaat.

De veertiende aflevering van Change of Scene, waarmee het Museum für Moderne Kunst zijn eigen collectie op bijzondere wijze presenteert, bevat werken van Ilya Kabakov, Peter Rösel, Pipilotti Rist, Martin Honert, Miriam Cahn, Stephan Balkenhol e.a. Szenenwechsel XIV, t/m 3 januari 1999.

Vijftien kinetische objecten van Peter Schirmbeck, t/m 30 augustus in de Plaza van de Commerzbank Frankfurt.

Keulen

In Museum Ludwig een retrospectief van de beroemde Amerikaanse Pop-Artkunstenaar Robert Rauschenberg. Tot en met 11 oktober.

De tentoonstelling Mai 98 in de Kunsthal toont 100 werken van 25 Europese en Amerikaanse kunstenaars, onder wie Martin Kippenberger, Peter Fischli & David Weiss, Claes Oldenburg, Dieter Roth, Franz West en Andre Cadere, die allen een interessante positie innamen in de discussies over kunst op dat moment, t/m 19 juli.

Keulen

In het Wallraf-Richartz-Museum Die Welt als grosse Sinfonie, een tentoonstelling over de Litouwse symbolistische schilder, en componist Mikalojus Konstantinas Ciurlionis (1875-1911), t/m 30 augustus.

München

In Die Neue Sammlung, Prinzregentenstrasse 3, een retrospectief van Andreas Feininger, Photographs 1928-1988. Tot en met 13 september.

Schwerin

In het Staatliches Museum Schwerin t/m 2 augustus Weite und Vielfalt..., een tentoonstelling over het realisme in de hedendaage schilderkunst.

Stuttgart

Galerie der Stadt Stuttgart presenteert Terra Santa/ Terra Nera, een visie op de cultuur van de Dogon-gemeenschap in Malie door de Malinese kunstenaarsgroep Arcangelo. Tot en met 2 augustus.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden