DUITSLAND

Bedburg-Hau..

Aan gene en deze zijde in Museum Schloss Moyland toont 120 doden- en levensmaskers van beroemde politici, geleerden, componisten en kunstenaars onder wie Tsaar Peter de Grote, Napoleon Bonaparte en Friedrich Nietzsche, t/m 2 mei.

Berlijn

In de Neue Nationalgalerie een retrospectief van de Duitse surrealistische kunstenaar Max Ernst, t/m 9 mei.

Bonn

In de Kunsthal de 'kopieën' van meesterwerken van de hand van André Raffray, t/m 11 april.

Hochrenaissance am Vatikan geeft een overzicht van kunst en cultuur in het Vaticaan tijdens de eerste drie decennia in de zestiende eeuw, toen de belangrijkste architecten, schilders en componisten uit die tijd (o.a. Leonardo da Vinci, Michelangelo en Raffael) het paleis tot éen groot Gesamtkunstwerk maakten. Tot en met 11 april in de Kunsthal.

Bremen

In de Kunsthal de genomineerden en de winnaar voor Der Marler Video-Kunst-Preis, t/m 9 mei; fotowerken van Michael Schmidt, t/m 25 april.

Frankfurt

In de Kunsthal een retrospectief van de Amerikaanse videokunstenaar Bill Viola, t/m 18 april; oude portretten zoals ze in het oude Egypte op mummies werden geschilderd, t/m 11 april.

In Change of Scene XV in de Museum für Moderne Kunst figureren Hanne Darboven, Rosemarie Trockel, Nobuyoshi Araki, John Chamberlain en Stephan Balkenhol, t/m 26 april; tegelijkertijd met de Kunsthal presenteert het museum een aantal installaties van Bill Viola, t/m 18 april.

Hamburg

In de Deichtorhallen een tentoonstelling met grafisch werk van Mark Chagall uit de collectie van Charles Sorlier, t/m 9 mei; een tentoonstelling van beelden, installaties, tekeningen en foto's van Martin Kippenberger, t/m 25 april.

Hannover

In de Kestner Gesellschaft, Goseriede 11, presenteert de DG Bank onder de titel Das Versprechen der Fotografie zijn collectie hedendaagse fotografie, van 27 maart t/m 24 mei. Tel. 00.49.5.1170120.

Osnabrück

Onlangs werd de permanente tentoonstelling van het werk van de Duitse schilder Felix Nussbaum geopend. Honderdzestig schilderijen worden permanent in dit nieuwe, door architect Daniel Liebeskind ontworpen museum tentoongesteld.

Weil am Rhein

In het Vitra Museum, een overzicht van de Duitse bouwmeester Ludwig Mies van der Rohe (1886-1969), t/m 25 april.

Wolfburg

De tentoonstelling Avantgarderobe in Kunstmuseum Wolfsburg belicht de wisselwerking tussen kunst en mode in deze eeuw aan de hand van 250 schilderijen, modeontwerpen, fotografie, film en videowerk, tot en met 6 juni.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden