DUITSLAND

Bedburg-Hau..

Berlijn

In/from China: art + architecture in de Asian Fine Arts Factory, Sophienstrasse 18, brengt werk bijeen van Chinese kunstenaars die reageren op de enorme groei van Chinese metropolen, en maquettes van gerealiseerde projecten in die steden van Duitse architectenbureau's. Tot en met 20 maart. Tel. 00.49.30.28391387.

Bonn

Hochrenaissance am Vatikan geeft een overzicht van kunst en cultuur in het Vaticaan tijdens de eerste drie decennia in de zestiende eeuw, toen de belangrijkste architecten, schilders en componisten uit die tijd (o.a. Leonardo da Vinci, Michelangelo en Raffael) het paleis tot éen groot Gesamtkunstwerk maakten. Tot en met 11 april in de Kunsthal.

Bremen

In de Kunsthal de genomineerden en de winnaar voor Der Marler Video-Kunst-Preis, t/m 9 mei; een videosculptuur en werken op papier van Nam June Paik(t/m 21 maart) en fotowerken van Michael Schmidt (t/m 25 april).

Düsseldorf

De Konrad Fischer Galerie, Platanenstrasse 7, toont nieuwe sculpturen van Tony Cragg, 20 maart t/m 24 april.

Esslingen

Samen met Pipilotti Rist fungeert Sylvie Fleury als boegbeeld van de moderne Zwitserse kunst. Galerie der Stadt/Villa Merkel toont werk van Fleury, t/m 28 maart. Tel. 00.49.71.13512-2461.

Hannover

Het Wilhelm-Busch-Museum, Georgengarten, wijdt een retrospectief aan de Belg Félicien Rops, t/m 21 maart. Tel. 00.49.511714076.

Frankfurt

In de Kunsthal een retrospectief van de Amerikaanse videokunstenaar Bill Viola, t/m 18 april; oude mummieportretten uit het oude Egypte, t/m 11 april.

In Change of Scene XV in de Museum für Moderne Kunst figureren Hanne Darboven, Rosemarie Trockel, Nobuyoshi Araki, John Chamberlain en Stephan Balkenhol, t/m 26 april; tegelijkertijd met de Kunsthal presenteert het museum een aantal installaties van Bill Viola, t/m 18 april.

München

In Haus der Kunst, Prinzregentenstrasse 1, klassiek moderne kunst en niet-westerse kunst uit de verzameling van de Zwitser Josef Müller. Kunst über Grenzen, t/m 30 mei.

Osnabrück

Op 21 maart wordt de permanente tentoonstelling van het werk van de Duitse schilder Felix Nussbaum geopend. Honderdzestig schilderijen worden vanaf dat moment in dit nieuwe, door architect Daniel Liebeskind ontworpen museum tentoongesteld.

Weil am Rhein

In het Vitra Museum, een overzicht van de Duitse bouwmeester Ludwig Mies van der Rohe (1886-1969), t/m 25 april.

Wolfburg

De tentoonstelling Avantgarderobe in Kunstmuseum Wolfsburg belicht de wisselwerking tussen kunst en mode in deze eeuw aan de hand van 250 schilderijen, modeontwerpen, fotografie, film en videowerk, t/m 6 juni.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden