DUITSLAND

Ludwig Forum für Internationale Kunst, Jülicherstrasse 97, presenteert tekeningen van Markus Lüpertz en schilderijen van de Zaïrees Chéri Samba, van 26 februari t/m 11 april....

Aken

Bedburg-Hau

Tekeningen van Adolf Wölfli in Museum Schloss Moyland. Het zijn kleurige potloodtekeningen die hij maakte tijdens zijn langdurige verblijf in een psychiatrische inrichting, t/m 28 februari, tel. 00.49.2824.9510-0.

Bonn

In de Kunsthal de 'kopieën' van meesterwerken van de hand van André Raffray, t/m 11 april.

Hochrenaissance am Vatikan geeft een overzicht van kunst en cultuur in het Vaticaan tijdens de eerste drie decennia in de zestiende eeuw, toen de belangrijkste architecten, schilders en componisten uit die tijd (o.a. Leonardo da Vinci, Michelangelo en Raffael) het paleis tot éen groot Gesamtkunstwerk maakten. Tot en met 11 april in de Kunsthal.

Dessau

Van 26 februari t/m 7 maart wordt op verschillende lokaties in het stadje het Kurt Weill Fest 1999 gehouden, waar opvoeringen te zien zijn van de opera's 'Der Silbersee', 'Der Zar lässt sich photographieren', 'Die Dreigroschenoper' en de musicalkomedie 'One Touch of Venus'. Verder wordt door het galakonzert 'Kurt Weil on Broadway', en de dinnershow 'Wouldn't You like to be on Broadway' ook de Amerikaanse Kurt Weill belicht.

Düsseldorf

Schilderijen, tekeningen en beelden van Per Kirkeby, t/m 21 maart in Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen. Informatie tel. 00.44.2118381-0.

Esslingen

Samen met Pipilotti Rist fungeert Sylvie Fleury als boegbeeld van de moderne Zwitserse kunst. Galerie der Stadt/Villa Merkel toont werk van Fleury, t/m 28 maart. Tel. 00.49.71.13512-2461.

Frankfurt

In de Kunsthal een retrospectief van de Amerikaanse videokunstenaar Bill Viola, t/m 18 april; oude portretten zoals ze in het oude Egypte op mummies werden geschilderd, t/m 11 april.

In Change of Scene XV in de Museum für Moderne Kunst figureren Hanne Darboven, Rosemarie Trockel, Nobuyoshi Araki, John Chamberlain en Stephan Balkenhol, t/m 26 april; tegelijkertijd met de Kunsthal presenteert het museum een aantal installaties van Bill Viola, t/m 18 april.

Hamburg

In de Deichtorhallen een tentoonstelling met grafisch werk van Mark Chagall uit de collectie van Charles Sorlier, 19 februari t/m 9 mei; een tentoonstelling van beelden, installaties, tekeningen en foto's van Martin Kippenberger, t/m 25 april.

Hannover

In de Kunstverein een overzicht van de Britse landart-kunstenaar Richard Long, t/m 14 maart. Tel. 00.49.511324594; In het Stille Station, net achter het station aan de Raschplatz/Passerelle presenteert de Kunstverein in een verlaten ruimte van de ondergrondse twintig meter onder de grond een installatie van Granular Synthesis, t/m 3 maart.

Het Wilhelm-Busch-Museum, Georgengarten, wijdt een retrospectief aan de Belg Félicien Rops, t/m 21 maart. Tel. 00.49.511714076.

Krefeld

Double Trouble omvat videowerken en sculpturen van Ralf Berger, t/m 3 maart.

Weil am Rhein

In het Vitra Museum, een overzicht van de Duitse bouwmeester Ludwig Mies van der Rohe (1886-1969), t/m 25 april.

Wolfburg

Esoteric Cosmos heet de tentoonstelling die Kunstmuseum Wolfburg wijdt aan Mariko Mori, t/m 9 mei. Tel. 00.49.5361.26690.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden