DUITSLAND

Het Ludwig Forum toont nieuwe kunst uit Cuba, Provisorische Utopien, t/m 26 juli. Op 19 en 20 juni Danzabierta, een voorstelling door het Cubaanse dansgezelschap van Marianela Boán; op 26 en 27 juni Argos Teatro, de experimentele theatergroep van Carlos Celdrán met de voorstelling La Tríada, gebaseerd op Aeschylos' 'Oresteia'...

haus Kleve. FOTO VG BILD-KUNST

Aken

Bad Kissingen

Giuseppe Sinopoli en de Staatskapelle Dresden openen 18 juni het festival van Bad Kissingen in het noorden van Beieren, ooit een favoriet kuuroord van de Duitse adel en de Russische tsarenfamilie. Het programma in de grote zaal van de magnifieke Regentenbau biedt een maand lang uitsluitend orkest-, koor- en kamermuziekconcerten. Tot de deelnemers horen de radio-orkesten van Katowice, Londen en München. Orkesten uit de Duitse regio zijn eveneens van de partij, vaak met uitnemende solisten als de pianisten Anatol Ugorski en Andras Schiff, en zangers als Christine Schäfer, Bo Skovhus en Luba Orgonasova. Tot de highlights horen (15 juli) de violist Gidon Kremer en zijn ensemble Kremerata Baltica. Tel. 00.49.971807110, fax 807191.

Berlijn

BüroFriedrich, Fiedrichstrasse 104, doet tijdelijk dienst als videoplatvorm, waar grenzen tussen mode en kunst geslecht worden aan de hand van video's met performances en catwalks van o.a. Comme des Garçons, Martin Margiela, Viktor & Rolf. Tegelijkertijd is er een solopresentatie van het Amsterdamse modeduo Viktor & Rolf. Tot eind juni.

Dresden

De tentoonstelling Im Licht - Durchs Licht - Zum Licht werpt de Staatliche Kunstsammlungen licht op een van de minst bekende grote pioniers van de Duitse fotografie, Hermann Krone (1827-1916). Hij deed zijn eerste experimenten rond 1840. Zijn landschapsfoto's en portretten uit de periode 1850-1860 zijn hoogstandjes van de vroege fotografie. In het Albertium van 14 juni t/m 23 augustus een overzicht van zijn foto's.

In het Kupferstich-Kabinett t/m 17 juli tekeningen en aquarellen van Christian Rohlfs (1849-1938).

Düsseldorf

Konrad Fischer Galerie, Platanenstrasse 7, presenteert werk van Carl Andre. Western Red Cedar, t/m 27 juni.

Hannover

Videotapes, dummies, tekeningen, foto's, virussen, 'light, heads, eyes' en een cd-rom (i.s.m. Constance DeJong en Stephen Vitiello) van de New-Yorkse kunstenaar Tony Oursler in de Kunstverein, t/m 21 juni.

Kleef

Van Rodin tot Trockel is de titel van een tentoonstelling van kleinsculptuur in Museum Kurhaus (Tiergartenstrasse 41). 160 Werken worden getoond, variërend van beelden van kunstenaars van rond de eeuwwisseling als Degas en Maillol tot werk van hedendaagse kunstenaars als Fischi/Weiss en Rosemarie Trockel. Verder in het Kurhaus installaties van Mario Merz, Jannis Kounellis, Tony Cragg, Katharina Fritsch, Fischli & Weiss, afkomstig uit de eigen collectie. Tot en met 23 augustus.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden