DUITSLAND

Een jaar na opening heeft het nieuwe museum voor hedendaagse kunst, de Hamburger Bahnhof, zijn eerste grote tentoonstelling in huis: Sigmar Polke, t/m 15 februari....

Berlijn

In de Martin Gropius Bau de tentoonstelling Deutschlandbilder, Kunst aus einem geteilten Land. Kunstenaars die wonen en werken in Duitsland geven hun visie op het huidige, verenigde Duitsland. Tegelijkertijd is de tentoonstelling Positionen künstlerischer Photographie in Deutschland seit 1945, eveneens t/m 11 januari.

Bremen

In het Gerhard Marcks Haus, Am Wall 208, diersculpturen van de Britse beeldhouwer Henry Moore. De tentoonstelling Moore Animals duurt tot en met 25 januari.

Bonn

Een liefdevolle selectie uit de Bremer Kunsthal wordt de komende maanden aan de Kunsthalle Bonn toevertrouwd. Meer dan 140 schilderijen van 17de-eeuwse Hollandse schilders als Van Goyen, Ter Borch en Rembrandt, tekeningen, aquarellen van Albrecht Dürer, Max Beckmann, schilderijen van Delacroix en mediakunst van Nam June Paik zijn daar tentoongesteld, t/m 11 januari.

Düsseldorf

In het Kunstmuseum een grote presentatie van gebruiksglas uit Nederland, zoals dat in de periode 1915 tot 1960 in Leerdam en Maastricht werd vervaardigd. Gebrauchsglas aus den Niederlanden, t/m 8 maart.

Frankfurt

In de Schirn Kunsthalle Between Heaven and Earth, een tentoonstelling van 52 ikonen en 16 manuscripten uit de 14de tot de 16de eeuw, afkomstig uit verschillende musea in Moskou, waaronder het Staatsmuseum. Van 26 november t/m 1 maart.

Hamburg

Naast de uit 1869 stammende Kunsthalle aan de Glockengiesserwall staat thans een eigentijdse vleugel van Oswald Mathias Ungers, die via een onderaards gewelf met de kunsthal in verbinding staat. Met werk van Jenny Holzer, Robert Gober, Jeff Koons, Richard Serra, Sigmar Polke, Gerard Richter e.a.

Kleef

Het voormalige woonhuis/atelier van de Nederlandse kunstenaar Barend Cornelis Koekkoek is sinds kort open voor publiek en presenteert een retrospectief van Koekkoek, t/m 7 december.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden