DUITSLAND

In het Kunst-Museum schilderijen en werken op papier van Henning Kürschner en installaties, schilderijen en tekeningen van Apostolos Palavrakis, tot en met 19 ju-..

Ahlen

li.

Bedburg-Hau

In Museum Schloss Moyland de tentoonstelling Von Warhol bis Waldmüller: meer dan 180 schilderijen uit de 19de en 20ste eeuw uit de collectie van het Von der Heydt-Museum in Wuppertal (t/m 26 juli).

Berlijn

De befaamde Gemäldegalerie is in oude luister hersteld. De grote verzameling oude meesters en kunst van de 14de tot de 18de eeuw is na jaren weer toegankelijk voor publiek. De 2500 kunstwerken, die verspreid waren geraakt over West- en Oost-Berlijn, hebben onderdak gevonden in het Kulturforum in Tiergarten.

Esslingen

Op vijf locaties in de stad t/m 6 september de 4. Internationale Foto-Triennale. Het thema is 'Fotografie als Handlung - Photography as Concept'. In Villa Merkel (tevens informatiecentrum), het Bahnwärterhaus, Galerie im Heppächer, Stadtmuseum en Schwörhaus werk van meer dan vijftig internationale fotografen als Andy Best, Hanne Darboven, Alex Hartley, Teresa Hubbard, Ilya Kabakov, Joseph Kosuth, Tracey Moffatt, Steven Pippin, Zhije Qiu en Hui Zhuang.

Hamburg

Ein Traum von Liebe und Tod in de Kunsthalle omvat schilderijen, aquarellen, tekeningen en grafisch werk van Britse kunstenaars die behoorden tot de de symbolisten, een groep Britse kunstenaars die dromen en waanwerelden verbeeldden. Voorts in de Kunsthalle een overzicht van de belangrijke Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman uit de periode 1965-1994, t/m 6 september.

Hannover

In de Kunstverein een overzicht van de Britse kunstenaar Michael Craig-Martin, van 11 juli t/m 13 september.

Keulen

De tentoonstelling Mai 98 in de Kunsthal toont 100 werken van 25 Europese en Amerikaanse kunstenaars, onder wie Martin Kippenberger, Peter Fischli & David Weiss, Claes Oldenburg, Dieter Roth, Franz West en Andre Cadere, die allen een interessante positie innamen in de discussies over kunst op dat moment, t/m 19 juli.

Kleef

Van Rodin tot Trockel is de titel van een tentoonstelling van kleinsculptuur in Museum Kurhaus (Tiergartenstrasse 41). 160 Werken worden getoond, variërend van beelden van kunstenaars van rond de eeuwwisseling als Degas en Maillol tot werk van hedendaagse kunstenaars als Fischi/Weiss en Rosemarie Trockel. Verder in het Kurhaus installaties van Mario Merz, Jannis Kounellis, Tony Cragg, Katharina Fritsch, Fischli & Weiss, afkomstig uit de eigen collectie. Tot en met 23 augustus.

Wolfsburg

Stephan Balkenhol is een 'klassieke' beeldhouwer: d.w.z. hij werkt al twintig jaar met moker en beitel. Zijn beelden zijn overwegend van hout, het onderwerp vooral de mens. Het Kunstmuseum toont zijn werk, t/m 23 augustus. Verder presenteert het Kunstmuseum recent fotowerk van Andreas Gursky (t/m 23 augustus). Tot en met 9 augustus toont het museum opnieuw een selectie uit de collectie hedendaagse kunst, Tuning up #5, met werk van Nam June Paik, Douglas Gordon, Gary Hill e.a.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden