DUITSLAND

Zeichnen ist eine andere Art von Sprache omvat tekeningen en werken op papier van ruim vijftig kunstenaars (Serra, André, Judd, Le Witt, Morris, e.v.a.), afkomstig uit een New Yorkse privéverzameling, t/m 31 januari in Kunstmuseum Ahlen....

Ahlen

Berlijn

Galerie Eigen + Art, Auguststrasse 26, presenteert werk van Neo Rauch, t/m 23 januari. Tel. 00.49.30.2806605.

Dit jaar de eerste Berlin Biënnale, met de tentoonstelling Berlin/Berlin in de Akademie der Künste. Thema op deze eerste biënnale is de stad zelf. Tot en met 3 januari.

Sensation: Young Artists from the Saatchi Collection, de tentoonstelling met werk van jonge Britse hedendaagse kunstenaars, t/m 17 januari in de Hamburger Bahnhof.

Düsseldorf

Schilderijen, tekeningen en beelden van Per Kirkeby, van 19 december t/m 21 maart in Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen. Informatie tel. 00.44.2118381-0.

In Kunstmuseum Düsseldorf een overzicht van de Angelika Kauffmann, 'de vrouwelijke Rafael', t/m 24 januari.

In de de Kunsthal een overzicht van de Russische avantgardist Alexander Rodtsjenko, t/m 24 januari.

Europäer is een retrospectief van de Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson, met bijna tweehonderd foto's. In de Kunstverein, tot en met 3 januari.

Essen

Museum Folkwang, Goethestrasse 41, toont een overzicht van de geometrische doeken en installaties van de Amerikaan Peter Halley, t/m 24 januari. Tel. 00.49.2018845103.

Frankfurt

De 14de aflevering van Change of Scene, waarmee het Museum für Moderne Kunst zijn eigen collectie op bijzondere wijze presenteert, bevat werken van Ilya Kabakov, Peter Rösel, Pipilotti Rist, Martin Honert, Miriam Cahn, Stephan Balkenhol e.a. Szenenwechsel XIV, t/m 3 januari.

Hamburg

In de Deichtorhallen de tentoonstelling Emotion met jonge Britse en Amerikaanse kunst (o.a. Douglas Gordon, Mona Hatoum, Tony Oursler en Matthew Barney), t/m 17 januari.

Keulen

H:min:sec is een tentoonstelling over tijd met films en video's van o.a. Fred Zinnemann, Peter en David Weiss, Douglas Gordon en Rosemary Trockel, t/m 23 december.

Krefeld

Aquarellen van Bethan Huws, t/m 17 januari in het Kaiser Wilhelm Museum, Karlplatz 35.

Münster

1648-Krieg und Frieden in Europa is een omvangrijke tentoonstelling in het Westfälisches Landesmuseum over de Vrede van Münster en de oorlog die daaraan vooraf ging, t/m 17 januari.

Wolfburg

In het Kunstmuseum Wolfsburg een retrospectief van de Nederlandse schilder René Daniëls, t/m 3 januari; schilderijen van de Amerikaanse Elizabeth Peyton, t/m 3 januari; Andy Warhol: A Factory, t/m 10 januari. Tel. 00.49.5361.26690.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden