DUITSLAND

In Museum Schloss Moyland een groot overzicht van tekeningen van Andy Warhol, dat de periode 1942 tot 1987 omvat. Veel tekeningen uit de jaren '70 en '80 die tot nu toe zelden of nooit geëxposeerd....

Bedburg-Hau

Bremen

De Kunsthalle wijdt een tentoonstelling aan het werk van de Britse popart-kunstenaar Richard Hamilton, t/m 18 oktober.

Esslingen

Op vijf locaties in de stad t/m 6 september de 4. Internationale Foto-Triennale. Het thema is 'Fotografie als Handlung - Photography as Concept'. In Villa Merkel (tevens informatiecentrum), het Bahnwärterhaus, Galerie im Heppächer, Stadtmuseum en Schwörhaus werk van meer dan vijftig internationale fotografen als Andy Best, Hanne Darboven, Alex Hartley, Teresa Hubbard, Ilya Kabakov, Joseph Kosuth, Tracey Moffatt, Steven Pippin, Zhije Qiu en Hui Zhuang.

Hamburg

In de Deichtorhallen een retrospectief van de fotograaf Irving Penn (92). Karriere eines Fotografen, t/m 6 september.

Ein Traum von Liebe und Tod in de Kunsthalle omvat schilderijen, aquarellen, tekeningen en grafisch werk van Britse kunstenaars die behoorden tot de de symbolisten, een groep Britse kunstenaars die dromen en waanwerelden verbeeldden. Voorts in de Kunsthalle een overzicht van Bruce Nauman uit de periode 1965-1994, t/m 6 september.

Hannover

In de Kunstverein een overzicht van de Britse kunstenaar Michael Craig-Martin, t/m 13 september.

Keulen

In Museum Ludwig een retrospectief van de Amerikaanse Pop-Artkunstenaar Robert Rauschenberg. Tot en met 11 oktober.

Kleef

Van Rodin tot Trockel is de titel van een tentoonstelling van kleinsculptuur in Museum Kurhaus (Tiergartenstrasse 41). 160 Werken worden getoond, variërend van beelden van kunstenaars van rond de eeuwwisseling als Degas en Maillol tot werk van hedendaagse kunstenaars als Fischi/Weiss en Rosemarie Trockel. Verder in het Kurhaus installaties van Mario Merz, Jannis Kounellis, Tony Cragg, Katharina Fritsch, Fischli & Weiss, afkomstig uit de eigen collectie. Tot en met 23 augustus.

Murnau

In het Schlossmuseum begint op 31 juli een tentoonstelling over het manifest van de kunstenaarsbeweging Der Blaue Reiter, dat in 1912 verscheen. Der Almanach 'Der Blaue Reiter', t/m 8 november.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden