DUITSLAND

In het Suermondt-Ludwig-Museum tot en met 25 mei Atelier Lotte Jacobi. Berlin - New York, 76 opnamen uit alle werkfasen van de Duits-Amerikaanse fotografe Lotte Jacobi....

Aken

In het Ludwig Forum t/m 15 juni Kunst in Rumänien heute. Ruim 60 schilderijen, sculpturen, installaties, fotowerken van dertien Roemeense hedendaagse kunstenaars, onder wie Paula Ribariu en Marian Zidaru.

Berlijn

In de Martin-Gropius-Bau The Age of Modernism - Art in the 20th Century: een groot overzicht dat ruim 350 werken omvat van Picasso, Beckmann, De Kooning, Cindy Sherman, Jeff Koons, René Magritte e.v.a (t/m 27 juli). Verder worden twee van Kandinsky's belangrijkste werken ('Composition VI' en 'Composition VII') t/m 27 juli getoond in de Martin-Gropius-Bau. Tachtig jaar geleden waren beide doeken in Europa voor het laatst samen te zien.

Bonn

In de Kunst- und Ausstellungshalle de tentoonstelling German Photography, the impact of a medium 1870-1970. De organisatoren proberen aan de hand van ongeveer 400 foto's antwoord te geven op de vraag of er zoiets bestaat als Duitse fotografie (t/m 24 augustus).

Düsseldorf

In de Kunstverein gebruiken zeven jonge eigentijdse kunstenaars uit Duitsland na elkaar een speciale container om hun videokunst, foto's, mediakunst, sculpturen en performances te etaleren: Windows1997.

Hamburg

'Het Louvre van het Noorden' wordt de tot museum voor hedendaagse kunst omgebouwde Kunsthalle in Hamburg al genoemd. Naast de uit 1869 stammende Kunsthalle aan de Glockengiesserwall staat thans een eigentijdse vleugel van Oswald Mathias Ungers, die via een onderaards gewelf met de kunsthal in verbinding staat. Met werk van Jenny Holzer, Jeff Koons, Richard Serra, Sigmar Polke, Gerard Richter e.v.a.

Krefeld

Het Kaiser Wilhelm Museum toont '66 tekeningen' en '128 foto's van een beeld' die Gerard Richter in 1978 in Halifax maakte en korte tijd later in het bezit van het museum kwamen. Tot en met 29 juni.

Mönchengladbach

In het Städtliches Museum t/m 27 juli tekeningen en sculpturen van Lucio Fontana.

Weil am Rhein

In het Vitra Museum tot eind augustus werk van meubel- en interieurvormgever Achille Castiglione. Hij heeft klassiekers ontworpen als het krukje met een tractorzadel en de staande lamp met een handvat.

Wolfsburg

Image/Tekst 1966-1996, het overzicht van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman (1941), beleeft zijn première deze week in Kunstmuseum Wolfsburg. Rode draad in deze tentoonstelling is de manier waarop hij tekst en beeld in zijn multimedia-installaties verwerkt. Van 24 mei t/m 28 september.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden