DUITSLAND

In Museum Schloss Moyland een overzicht van tekeningen van Andy Warhol, uit de periode 1942 tot 1987, t/m zondag...

Bedburg-Hau

Bremen

De Kunsthalle wijdt een tentoonstelling aan het werk van de Britse popart-kunstenaar Richard Hamilton, t/m 18 oktober.

Dortmund

Reservate der Sehnsucht is een manifestatie op vier etages van een 'industrieruïne', het onttakelde gebouw van de voormalige Unionbrouwerij in de Ritterstrasse. Met werk van Gerald van der Kaap, Kirsten Kaiser, Peter Land, Vito Orazem, Bill Spinhoven, Siegrun Appelt, Marie José Burki, Stan Douglas, Johan Grimonprez, e.a., t/m 4 oktober.

Düsseldorf

In de Kunsthalle een overzicht van het oeuvre van de Duitse fotograaf Andreas Gursky, t/m 11 oktober.

In Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen presenteert sculpturen en landschappen van Max Ernst, t/m 29 november. Tel. 00.49.211.83810.

Frankfurt am Main

In de serie 'Dahmenwahl' nodigde Monica Baer de kunstenaar Paul McCarthy uit met haar te exposeren in Portikus (Schöne Aussicht 2). Tot en met 4 oktober.

Hamburg

In de Kunsthalle werk van Rosemarie Trockel, van 4 september t/m 15 november; Landschaft als Fremde toont vooral landschapsschilderijen van Max Beckmann, t/m 25 oktober.

Keulen

In het Museum voor Oost-Aziatische Kunst Herbstwind in den Kiefern, Japanse kunst uit de collectie van Viktor en Marianne Langen, 19 september t/m 15 november. Info: tel. 00.49.221.940518.

Glaube und Wissen im Mittelalter is een tentoonstelling in de Keulse Dombibliotheek met ruim honderd van de mooiste handschriften uit de zesde tot de zestiende eeuw, t/m 15 november.

Koblenz

De rebel van het realisme word hij genoemd, de Franse kunstenaar André Masson. Het Ludwig Museum wijdt een overzicht aan hem, t/m 18 oktober.

Stuttgart

In Galerie der Stadt Stuttgart de lithografische verzameling van Marc Chagall, 19 september t/m 10 januari; installaties van Lawrence Carroll, t/m 1 november. Tel. 00.49.711.2167820.

Weil am Rhein

Frank Lloyd Wright, grondlegger van de moderne architectuur, heeft een model voor de levende stad achtergelaten, t/m 11 oktober in het Vitra Design Museum, Eamesstrasse 1.

Wolfburg

Het retrospectief van de Nederlandse schilder René Daniëls is deze week verhuisd van Tilburg naar het Kunstmuseum Wolfsburg, waar het tot en met 3 januari blijft; tegelijkertijd worden er schilderijen van de Amerikaanse Elizabeth Peyton getoond. Tel. 00.49.5361.26690.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden