DUITSLAND

De realistische tekeningen van Gerlinde Zantis zijn vooral geïnspireerd op techniek en zware industrie. In Ludwig Forum een tentoonstelling van haar werk....

Aken

Berlijn

Een selectie uit de collectie-Frac Languedoc-Roussillon, Un toit pour tout le monde, opent op 3 oktober in Künstlerhaus Bethanien (Mariannenplatz 2). Met werk van Absalon, Chris Burden, Jean-Marc Bustamante, Luc Deleu, Bertrand Lavier, Niek ter Steeg e.a. (t/m 2 november).In het Künstlerhaus vanaf 3 oktober ook een tentoonstelling van Ebba Matz en Pietro Sanguineti, beide lopen t/m 19 oktober.

In de Martin Gropius Bau de tentoonstelling Deutschlandbilder, Kunst aus einem geteilten Land. Kunstenaars die wonen en werken in Duitsland geven hun visie op het huidige, verenigde Duitsland. Tegelijkertijd is de tentoonstelling Positionen künstlerischer Photographie in Deutschland seit 1945, eveneens t/m 11 januari 1998.

Bremen

Produkt: Kunst, wo bleibt das Original in het Neues Museum Weserburg (Teerhof 20) stelt zich de vraag hoe serieprodutie zich verhoudt met authenticiteit: het conflict tussen unica en lopende band-werk. Tot en met 30 november werk.

Düsseldorf

In Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen de tentoonstelling Max Beckmann - Die Nacht. Tot en met 30 november.

Bij galerie Konrad Fischer nieuw werk van Thomas Schütte, tot en met 15 november. Tegelijkertijd exposeert Schütte ook in de Kunstverein für die Rheinlande und Westfalen, tesamen met de kunstschilder Henrik Wolff in de serie Zuspiel, waarin twee

kunstenaars met elkaar in dialoog gaan.

Frankfurt

De Frankfurter Kunstverein presenteert de winnaars van de DG Bank Kunststipendia, Heike Baranowsky en Anke Cott. Beide fotografen manipuleren hun foto's en video's met de computer. Tot en met 19 oktober.

Keulen

In Museum Ludwig presenteert het Russische duo Vitali Komar & Alexander Melamid hun project The most wanted - The most unwanted painting. Tot en met 30 november. Eerder maakten zij 'het meest gewenste schilderij in Nederland' voor een tentoonstelling in de Rotterdamse Kunsthal.

Een van 's werelds meest waardevolle collecties prenten van Japanse houtsnedes is te zien in het Museum für Ostasiatische Kunst. Het gaat hier om de Otto Riese-collectie die ruim 200 werken omvat van belangrijke meesters van de ukiyo-e uit de 17de en 18de eeuw. Tot en met 7 december.

Weil am Rhein

In het Vitra Design Museum t/m 4 januari 1998 Die Welt von Charles & Ray Eames, een overzicht van het werk van de befaamde Amerikaanse ontwerpers.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden