Drogreden

Met verbazing heb ik `Debatteer eens door met Wilders` van Nausicaa Marbe gelezen (Forum, 19 september). Wederom een voorbeeld van de trend om per definitie een kern van waarheid te zoeken in politieke incorrectheid....

Joek van Mechelen jr. en Amstelveen

Maar debatteren met Wilders, die nog nooit met een schuin oog heeft gekeken naar theorieën over sociale deprivatie en de vorming van een sociale onderklasse, is de tijd verdoen. Zolang Wilders een hogere criminaliteit onder Marokkaanse jongeren wijt aan hun Marokkaans zijn en niet aan hun lidmaatschap van een sociale onderklasse die steeds meer naar de periferie van het sociale, politieke en economische leven wordt gedrukt,zie ik niet in waarom er naar hem geluisterd zou moeten worden.

Daarbij is het argument dat hij democratisch is gekozen natuurlijk een drogreden.

Overal ter wereld en in de hele geschiedenis zijn er mensen democratisch gekozen van wie we ons achteraf kunnen afvragen of dat zo handig is geweest. Het is de paradox van de democratie dat elke ongenuanceerde blaaskaak volksvertegenwoordiger kan worden. En stiekem weten we ook wel dat Wilders er eigenlijk niet hoort.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden