Drie zwarte zaterdagen

Frankrijk heeft dit jaar geen jour noir, de beruchte 'zwarte zaterdag' waarop het vakantieverkeer zo massaal de steden verlaat dat er veel doden vallen....

De ANWB verwacht dat het, ondanks die spreiding, die dagen extreem druk zal zijn. Voor automobilisten zijn in de zomer de donderdag en de zondag het beste dagen om te reizen in Frankrijk.

* Bij BZZTôH verscheen Wereld op wieltjes van Babette Wieringa. Ze neemt haar inline skates bijna altijd mee op reis. Dat heeft geleid tot verhalen over skaten in veertien wereldsteden. De bundel kost fl 19,85.

* In Amsterdam is elke dag wel iets leuks te beleven en het bewijs daarvan zijn 365 tips voor een dagje Amsterdam Wereldstad, een gratis uitgave van de Amsterdam Tourist Board. Nu zal niet iedereen naar Amsterdam komen voor de kermis in de naoorlogse nieuwbouwwijk Osdorp, maar er is veel meer. De kalender is te krijgen bij VVV en ANWB of te bestellen op tel. 0900-400.40.40 (fl 1,05 per minuut).

* Reisgidsen voor in de achterzak: Vitamine V van Kosmos-Z & K, gemiddeld 125 pagina's klein formaat, met een vriendelijke opmaak en in kleur. Nieuw in de reeks: Bali & Lombok, Dominicaanse Republiek, Italiaanse Meren & Milaan, Maleisië en Zuid-Afrika. Per stuk fl 12,25.

* In Voetstap Voorwaarts doet Jan de Jong een poging het lange-afstandswandelen te ondergaan vanuit een filosofisch perspectief. Vandaar de ondertitel Over wandelen en filosofie. Verschenen bij Mijneigenboek.nl; prijs fl 31,40.

* Capitool junior reisgidsen bieden de gebruikers de mogelijkheid om een eigen reisverslag toe te voegen aan wat de samenstellers op papier hebben gezet. De nieuwste deeltjes zijn Londen en New York; fl 19,90.

* Als nieuwe Groene Gids brengt Michelin in het Nederlands Andalusië op de markt. De gids gebruikt sterren om aan te geven of een plaats al dan niet de moeite van een bezoek waard is. Prijs fl 29,75.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden