Drake waant zich nu in een monopoliepositie

De ingezonden lezersbrieven van vrijdag 31 maart.

Drake treedt op in Ziggo Dome, januari dit jaar.Beeld anp

Brief van de dag: Stop machtsmisbruik, Drake

Naar aanleiding van het artikel over Drake van Robert van Gijssel ('Drake laat zijn fans wachten tot sint-juttemis', Ten eerste, 29 maart) wil ik nog iets toevoegen.

Want ik mis dat in het artikel. Het feit dat artiesten hun publiek nodeloos laten wachten of zelfs hun optreden meerdere keren annuleren is arrogantie ten top.

Drake is groot geworden door het publiek dat zijn muziek waardeerde. Dan past het niet je publiek teleur te stellen door je verwaande gedrag.

Drake waant zich nu in een monopoliepositie; dan ligt machtsmisbruik op de loer.

Loek Menheere, Ovezande

Zwarte Nederlanders

In het informatieve artikel over het ontbreken van zwarte Nederlanders in het parlement (Ten eerste, 30 maart) is de belangrijkste reden weggelaten: op het laatste moment trok Sylvana Simons zich van de Denk-lijst terug. Had ze dat niet gedaan, dan was de vertegenwoordiging naar kleur, als dat al een rol zou mogen spelen, redelijk in evenwicht geweest.

Reinjan Mulder, Amsterdam

Eerlijke Roemer

Het is evident dat Max Pam een probleem heeft met de SP en waar die partij voor staat (O&D, 29 maart). Zijn onder-de-gordelcolumn is duidelijk geschreven met een randstedelijke arrogante pen. Het dieptepunt is wel de kop en de lage aanval op Emile Roemer. Ik wil me niet verlagen om op het laatste te reageren.

Voor mij is het een verademing dat er in Den Haag een eerlijke en betrouwbare politicus zit die een heleboel mensen in Nederland vertegenwoordigt. Ik hoop dat de heer Pam zich nog jaren mag ergeren aan de SP.

I. Arts, (jawel, uit) Boxmeer

Corruptie

Geld bijdragen aan acties voor het bestrijden van hongersnood zal ik blijven doen. Tegelijkertijd zal ik de bijdrage van Alphonse Muambi niet meer vergeten, zijn verhaal haakte zich vast (O&D, 29 januari).

Natuurlijk weten we het: de corruptie in sommige Afrikaanse landen en de rijkdom van sommige Afrikaanse leiders. Als echter iemand uit Congo een aantal zaken opsomt komt dat hard binnen.

Dank, meneer Muambi, het dwingt mij om weer wat kritischer ter zijn.

Aike van der Hoeff, Utrecht

Hoezo moet ik doneren?

Menno de Vries adviseert om 'gewoon te doneren aan Giro555' (Geachte Redactie, 30 maart). Wij 'hebben door onze ongeremde vraag naar grondstoffen en oneerlijke handel corrupt leiderschap in de hand gewerkt'. Wij 'hebben de Afrikaanse boer gewoon laten spartelen'.

Wij 'zijn zelfs de laatste die aan de zijlijn moeten staan klagen over hun nood'. Wij zijn dus belast met een eeuwige schuld door de nietsontziende handelsgeest van de VOC, SHV, Shell, Nokia, China, koningen uit Europa? Wij? Ik voel mij (niet meer) aangesproken. Multinationals, koningshuizen, investeringsmaatschappijen, aandeelhouders en politieke elites moeten eindelijk hun verantwoordelijkheid nemen voor de langdurige economische plundering van Afrika en zélf de helpende hand reiken .

Absurd dat de gewone burger 'gewoon moet doneren aan 555'.

Karel Labberté, Leiden

Smakeloze selfies

De foto van de Westminster Bridge twee dagen na de aanslag waar mensen selfies maken terwijl het bloed net is verwijderd heeft me geraakt (Uitgelicht, 30 maart). Hoe kun je als mens zo harteloos en onnadenkend zijn? Lachend en alleen maar met jezelf bezig. Op een plek die zo beladen is vanwege de recente aanslag. Ik heb jaren als verpleegkundige op een eerstehulpafdeling gewerkt en was onlangs nog getuige van een dodelijk ongeval. Ik kan na het zien van deze foto maar tot één conclusie komen: deze mensen hebben te weinig meegemaakt in hun leven.

Louise van der Ham, Rotterdam

O denneboom

Bij de reportage 'Heel Polen ruikt naar zaagsel' (Ten eerste, 30 maart) staat een foto waarop te zien is hoe Grzegorz Bienkowski een spar in stukken zaagt. Het betreft echter geen spar (Picea) maar een grove den (Pinus syvestris).

Leo Hulshof, Welberg

Grzregorz BienkowskiBeeld Piotr Malecki

Idolaat over Dylan

Wat is dat toch met dat idolate gedoe over het zingen van Bob Dylan? Op Shadows in the Night klinkt zijn stem als een toonloze rasp. Ik durf eigenlijk niet naar de nieuwe cd te luisteren, bang voor weer een verkrachting van prachtige nummers, meestal in dezelfde toonsoort. En alsof een lapsteel cq. steelguitar een prachtig, sluw gearrangeerd orkest zou kunnen vervangen.

Luister liever naar Frank Sinatra, Jack Teagarden con sorten. Hun tijd is geweest, ik weet het, maar Bobs tijd ook allang.

Arie van der Klooster, Rotterdam

Kunstalvleesklier

De kunstalvleesklier kan de gezondheid en kwaliteit van leven van de diabetespatiënten aanzienlijk verhogen. (Wetenschap, 30 maart). Maar vindt de zorgverzekeraar dat ook? Ik loop al enkele jaren tegen het feit aan dat er een prachtige glucosemeter met sensor op de markt is. In België en Duitsland zitten deze meters in het vergoedingssysteem. Echter, de zorgverzekeraar in Nederland laat dit nog steeds afweten. En ondertussen maakt de fabrikant ons hier lekker mee.

Frank Smit, diabetesverpleegkundige, Blokker

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden